Skip to content
Menu

Galatasaray 18. kez şampiyon oldu

Spor Toto Süper Lig’de 2011-2012 sezonu şampiyonu Galatasaray oldu. Süper Final Şampiyonluk Grubu’ndaki 6. ve son maçta deplasmanda Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan sarı-kırmızılı takım, 18. kez şampiyonluğa ulaştı.

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe ile golsüz berabere kalarak şampiyonluğunu ilan ederken, teknik direktör Fatih Terim de 5. kez lig şampiyonluğu yaşadı.

Sarı-kırmızılı takımın başında 5. kez lig şampiyonluğu yaşayarak rekor kıran Fatih Terim, 11 sezon sonra bu başarıya ulaştı.

Bu arada, ligin son 5 sezonunda takımlar Türk teknik adamlarla şampiyon oldu.

Eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig’de 54 sezonda yaşanan şampiyonluklardan 35’inde yabancı teknik direktörlerin, 19’unda ise Türk teknik adamların imzası bulunuyor.

Galatasaray’ın 2011-12 sezonunu şampiyon olarak kapatmasının ardından sarı-kırmızılı taraftarlar İstanbul’da ağırlıklı olarak Taksim Meydanı’nda toplanmaya başladı. Çok sayıda Galatasaray taraftarı şampiyonluğu, ellerinde takımlarının bayrakları, atkılarıyla kutlarken, meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarlar, şampiyonluğu şarkılar ve marşlar söyleyerek kutluyorlar.

Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı Taksim Meydanı’na, bağlantı yollarından sarı-kırmızılı taraftarlar akın etti.

Galatasaray taraftarları hakemin bitiş düdüğünün ardından Florya’yı adeta bayram yerine çevirdi. Maçın bitiş düdüğünün ardından tesislerin önüne toplanan taraftarlar maytaplar ve meşalelerle kutlama yaptı. Davullu zurnalı kutlama yapan Galatasaray taraftarları şampiyonluk sevinci yaşıyor.

İzmir’li sarı kırmızılı taraftarlar karşılaşmanın ardından araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur attı. Seyirciler, coşkularını her sene şampiyonluğun kutlandığı Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarında sürdürdü.

Adana’da maçın bitiş düdüğünün ardından özellikle Gazipaşa Bulvarı ve Atatürk Caddesi’nde toplanan sarı kırmızılı taraftarlar, ellerinde bayraklarla marşlar söyleyerek şampiyonluğu coşkuyla kutladı.