Skip to content
Menu

Gotye, dev YouTube orkestrasının ‘Somebody’ remix’iyle yine rekora koşuyor

AMERİKA BÜLTENİ (16 Ağustos 2012)

Gotye bile bir Gotye uyarlaması yapmaktan kendini alamadı. Avustralyalı sanatçı Gotye, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ‘’Somebody That I Used To Know’’ adlı şarkısını YouTube’a yüklediğinden beri şarkı tüm dünyada olay oldu. Video bugüne kadar 300 milyonu aşkın hitle YouTube tarihinin en çok izlenen 9’ncu videosu oldu. Videonun fenomen olması, binlerce yeni uyarlaması ve parodi videosunun da yapılmasına neden oldu.

Sonunda şarkının sahib Gotye (Wally De Backer) de, videonun bu şekilde fenomen olmasına tepki olarak geçtiğimiz Pazartesi günü şarkının ‘’Somebodies: A YouTube Orchestra’’ şeklindeki YouTube orkestrası versiyonunu YouTube’a yükledi. Ortadoğulu şarkıcılardan, Hollanda radyo korosuna, saksafon solodan, bağlamaya ve caz piyanoya kadar Somebody’nin onlarca değişik uyarlamasının harika bir mix’ini tek videoda izlemek mümkün. Orijinalinin dünya üzerindeki sadece satışı 10 milyonu geçen şarkının YouTube orkestra versiyonunun hit sayısı ise YouTube’a konulduktan 3 gün sonra 3 milyona yaklaştı.

‘’Aslında bir yönüyle bunu yaparken isteksizdim de… Çünkü zaten hali hazırda fazlasıyla büyümüş bir şarkıya yeni bir dikkat dalgası daha çekecekti’’ diyen Gotye ekliyor: ‘’Ancak eğer insanlarda makes bulacaksa ve ortaya kayda değer bir iş çıkmışsa artık bu şarkı hakkında bir son söz olarak kabul edilebilir. Benim için harika bir döngüsellik oldu’’

İşte 300 milyon hiti geçen fenomen şarkının orijinali ve YouTube orkestra versiyonu: