Skip to content
Menu

Bütün Türkiye, terör kurbanlarına Gaziantep ile birlikte ağladı

Türkiye, Gaziantep’te bayram günü meydana gelen kanlı saldırıda hayatını kaybedenleri gözyaşları içinde uğurladı. Bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Onur Fikret Aker (21), eşi Duygu Aker ve henüz bir yaşındaki kızları Almina Melisa Aker, Safi Canbaş (48), İsmail Daler (30) ve Sevgi Gülperi İnanç (11), kılınan cenaze namazından sonra Türk bayraklarına sarılı naaşlarla son yolculuğuna uğurlandı. Televizyonlardan canlı yayınlanan cenaze töreninde bütün Türkiye’de göz yaşları sel oldu. Terör lanetlendi ve terörün amacı olan kardeş kavgasını çıkartmayı asla başaramayacağı vurgulandı.  Cenaze namazlarını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cenaze namazı öncesinde ve sonrasında cami avlusundaki vatandaşlara itidal çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Görmez, daha sonra yaptığı konuşmada, ”Öncelikle bir bayram günü yüreklerindeki kardeşliği ve muştuyu başka yerlere taşımak için hareket halinde olan ve bu durumda hunharca katledilen masum çocukların, masum şehitlerin eksik kalmış bayramlarını cennette tamamlamaları üzere burada toplanmış bulunuyoruz” diye konuştu.

”Bugün muazzez şehitlerimize karşı en büyük görevimiz kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizi kenetlemektir. Onlara en büyük saygı, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin yanında yer almaktır” diyen Görmez, cemaatten şehitlerin sadece dualarla ve büyük bir vakurla uğurlanmasını istedi. Bu arada Görmez’in namazı kıldırırken gözyaşı döktüğü görüldü.

Bahaeddin Nakıboğlu Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk katıldı.

(ANADOLU AJANSI)