Skip to content
Menu

Terrence Malick, son filmiyle yine sinema milletini ikiye böldü

AMERİKA BÜLTENİ (3 Eylül 2012)

Sürpriz yok. Terrence Malick bir film yaptı. Sinema milletini yine ikiye böldü. Sinema dünyası, Venedik Film Festivali’nde önceki gün görücüye çıkan Amerikalı kült yönetmenin ana yarışmadaki filmi ‘To The Wonder’ın yuhalanmasını konuşuyor.  Malick’in son 40 yılda altıncı ama son 16 ayda ikinci gösterime giren filmi olan romantik drama, Oklahoma kırsalında geçen mistik bir aşk öyküsü anlatıyor. Ben Affleck, Javier Bardem , Olga Kurylenko ve Rachel McAdams gibi yıldızların rol aldığı  film, Avrupalı bir kadınla (Rachel McAdams) yaptığı evlilik bittikten sonra memleketine dönen Amerikalı Neil’in (Affleck), Oklahoma kırsalındaki evinde eşi Martina (Olga Kurylenko) ve kızıyla yaşarken içine düştüğü aşkı temel alıyor.

To the Wonder filmi de diğer Malick filmleri gibi hayran hayran seyredenler ile izlerken sıkıntıdan patlayanların sert polemiklerine neden oluyor. Filmin baş rol oyuncusu Ben Afleck bile geçtiğimiz hafta katıldığı Telluride Film Festivalindeki basın toplantısında Malick’in yeni filminin yanında, bir önceki filmi Tree of Life’ın ‘’Transformers’’ filmi gibi kaldığı yorumu yapmıştı. Filmin başrol oyuncusu olmasına rağmen Afleck’in filmdeki diyalogu çok az. Filmin büyük bölümü ‘voiceover (dış seslendirme)’ şeklinde.

Malick’in sinema dilini sevenleri büyük bir ziyafet, Malick’ten ve herşeyden habersiz şekilde filmi romantik komedi sanıp filme girmişleri büyük bir eziyet bekliyor.

Meraklısına not: Bu kez dinozorlar yok. Rahat olun.