Skip to content
Menu

Newsweek dergisi kağıt baskısını bitirme kararı aldı

Newsweek geçtiğimiz aylarda Obama’ya yönelik  ‘Bas git Barack” kapağı ile büyük sansasyon yaratmıştı. Obama’nın gidip gitmeyeceği Kasım ayı başında belli olacak. Newsweek ise Aralık’ta kesin gidiyor.

AMERİKA BÜLTENİ (18 Ekim 2012)

‘Medyada kağıt ölmez’ diye direten Türk gazetelerine bir kötü haber daha. Dünya haber dergiciliğinin ikonik isimlerinden Newsweek kağıda veda ediyor. Derginin yayın yönetmeni ve The Newsweek Daily Beast Co şirketinin sahibi Tina Brown, 2013 başından itibaren sadece internette olacaklarını açıklı. 2013’te 80’nci yılını kutlayacak derginin son kağıt sayısı Aralık ayında yayınlanacak.

Newsweek pes eden ilk Amerikan dergisi değil. Bir zamanların popüler haftalık dergisi US News & World Report da birkaç yıldır ağırlığı internete veriyor ve kağıt olarak sadece yılda birkaç kez özel dosya yayınlıyor. Ekonomi dergisi SmartMoney de Temmuz ayında kağıt baskısına son vereceğini açıklamıştı. Brown, derginin kağıt baskıya son vermesiyle işgücünde de indirime gideceklerini söyledi ancak kaç kişinin işten çıkarılacağını açıklamadı.

1933 yılında yayınına başlayan dergi, uzun yıllar Washington Post’a ait olan dergi 2010 yılında Sidney Harman’a 1 dolara satılmıştı. Harman, dergi ile beraber 47 milyon dolarlık borcunu da devralmıştı. Harman’ın 2011 yılından ölmesinden sonra dergi web sitesi de olan Daily Beast ile birleşti.