Skip to content
Menu

Pentagon’da Pembe Dizi: Petraeus’un halefi orgeneral da seks skandalında

Emekli orgeneral Petraeus ve Broadwell arasında ortaya çıkan ilişki skandalına daha sonra Jill Kelley de (sol alt) karıştı. Son olarak orgeneral John Allen’in de Kelley ile ilişkisi olduğu da ortaya çıktı.

AMERİKA BÜLTENİ (13 Kasım 2012)

CIA Başkanı David Petraeus’un istifasına neden olan seks skandalı gittikçe büyüyor. Skandala Petraeus’un halefi olan ABD Afganistan savaşı komutanı orgeneral John Allen’ın da karıştığı da ortaya çıktı. Allen’ın, Petraeus’la evlilik dışı ilişkisi olduğu ortaya çıkan Paula Broadwell’in tehdit mesajları çektiği iddia edilen Jill Kelley adlı ‘diğer’ kadınla ‘’uygunsuz bir e-mail iletişimi’’ içinde olduğu belirlendi. ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, FBI’ın kendilerini bu durumdan Pazar günü haberdar ettiğini açıkladı. FBI’ın bilgilendirmesinden sonra Pentagon, orgeneral Allen hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde Orgeneral Allen ile Kelley arasında 2010 ile 2012 yılları arasında 20-30 bin sayfayı bulan e-mail trafiği inceleniyor.

Skandalın “üçüncü kadını” Kelley, iddialarla ilgili ilk açıklamayı dün yaptı. Lübnan’ın saygın Maronit ailelerinden birine mensup olan ABD doğumlu Kelley, “Petraeus’un özel hayatına saygı duyuyorum, aynısını kendi ailem için de istiyorum. Ailem ve ben, General Petraeus ve ailesiyle beş yılı aşkın bir süredir arkadaşız” dedi. Petraeus’un arkadaşlarına, Tampa sosyetesinden Kelley ile ilişkisinin platonik olduğunu ancak Broadwell’in bunu romantik bir ilişki olarak gördüğünü söylediği belirtildi.

Skandalda çıkan kısmın özeti