Skip to content
Menu

Super Bowl Kupası ‘büyüğün’, zafer ‘Baltimore’un!

rek-super-bowl-ravens

AMERİKA BÜLTENİ (4 Şubat 2013)

ABD’nin en büyük, dünyanın sayılı spor finallerinden olan Super Bowl kupasında karşı karşıya gelen iki kardeşten büyük olanı kazandı. Amerikan Futbolu Ligi NFL’de sezonun şampiyonu, San Francisco 49’ers’ı 34-31 yenen Baltimore Ravens oldu. 47’nci Super Bowl kupası finalini oynayan ik takımın kardeş teknik direktörlerinden Ravens’ın teknik direktörü John Harbaugh, kendisinden 1 yaş küçük kardeşi 49’ers teknik direktörü Jim’in elinden kupayı kaptı. Baltimore Ravens böylece 2000’den sonra tarihinin ikinci NFL şampiyonluğunu kazanırken, 5 şampiyonluğu bulunan San Fransisco 49ers, 18 yıllık şampiyonluk hasretini sona erdirmeyi başaramadı.

Super final, devre arasında sahne alan Beyonce’ın yüksek enerjili konserinden hemen sonra kesilen elektrikler nedeniyle ikinci yarının yarım saat geç başlamasıyla da unutulmazlar arasına girdi. Devre arasında Beyonce’tan önce ise Koreli YouTube fenomeni şarkıcı PSY konseri vardı.

Maça hızlı başlayan Baltimore Ravens, Anquan Boldin ile gelen ilk Touchdown ile 7-0 öne geçerken, 49’ers’ın 3 puanlık saha golü ile ilk çeyrek 7-3 kapandı.

2. çeyrekte fırtına gibi esen Baltimore, Dennis Pitta ve Jacoby Jones’un touchdown’ları ve Justin Tucker’ın ekstra puanlarıyla durumu 21-3’e getirdi. Hala touchdown yapamayan San Fransisco 49ers ise David Akers’ın ‘saha gol’ü ile ilk yarıyı 21-6 yenik kapattı.

Üçüncü çeyreğe de fırtına gibi giren Ravens, Jacoby Jones’un 108 yardlık harika kick-off return’ü ile bir touchdown daha yapıp 28-6 öne geçti.

Ravens’in maçı kopardığı düşünülen dakikalarda San Francisco’nun geri dönüşü başladı. Önce Michael Crabtree ardından da Frank Gore ile iki touchdown yapan 49ers, David Akers’ın da ekstra puan ile katkı yapmasıyla farkı 8 sayıya kadar indirdi. 49’ers, David Akers ile bir de saha golü bulunca, üçüncü çeyrek sonunda fark 5 sayıya düştü: 28-23.

Nefesleri kesen son çeyrekte Justin Tucker’ın saha golü ile farkı 8 sayıya çıkaran Baltimore, Colin Kaepernick’in touchdown’una engel olamadı. Justin Tucker’ın bir saha golü daha yapmasının ardından Ravens, son 4 dakikaya 34-29 önde girdi. Ancak 49ers, kalan sürede touchdown yapamayıp; sadece ‘safety’ ile 2 sayı alabilince Super Bowl’da zafer 34-31 ile Baltimore Ravens’ın oldu.