Skip to content
Menu

2016 başkanlık seçiminde 3’ncü Bush’un adaylığı mı geliyor?

Baba George Bush (ortada) ve George W. Bush'tan sonra kardeş Jeb Bush'un da, ABD başkanı olmak için 2016'da şansını deneyeceği büyük br ihtimal olarak görülüyor.
Baba George Bush (ortada) ve George W. Bush’tan sonra kardeş Jeb Bush’un da, ABD başkanı olmak için 2016’da şansını deneyeceği büyük br ihtimal olarak görülüyor.

 

AMERİKA BÜLTENİ (25 Nisan 2013)

ABD, Southern Methodist Universitesi’nde yapımı tamamlanan George W. Bush Başkanlık Merkezi ve Kütüphanesi’nin bugünkü açılış töreni nedeniyle Bush ailesini konuşuyor. Çarşamba akşamı ABC Televizyonuna konuk olan George W. Bush, kardeşi Florida eski Valisi Jeb Bush’un 2016 yılında Cumhuriyetçi Parti’de ABD Başkanlığı adaylığını koyması gerektiğini söyledi. W Bush, kardeşinin, başkanlığa ‘’fevkalade bir aday’’ olacağını söyledi. Ancak, ‘nihayetinde bu kararın ancak Jeb tarafından verilebilecek son derece kişisel bir karar olduğunu’ ekledi.

Bugün yapılacak törene ABD Başkanı Barack Obama’nın yanı sıra Demokrat Parti’nin 2016 adaylığı için adı en fazla geçen Hillary Clinton da eşi Bill Clinton ile birlikte katılacak.

Bush, Hillary Clinton ve Jeb Bush’un törende bir araya gelecek olmalarını ise, ‘’Ortaya muhteşem bir fotoğraf çıkacağı kesin’’ şakasıyla yorumladı ve ekledi: ‘’Bu fotoğraf, bizim kütüphane ve merkezi de gölgede bırakır’’

ABD politik sahnesinde Bush ailesi

İngiliz-Alman karışımı bir kökenden gelen Bush ailesi, ABD politik sahnesinin en güçlü hanedanlığı olarak nitelendiriliyor. Aile bugüne kadar, 2 ABD Başkanı, 2 ABD senatörü, 1 Yüksek Mahkeme üyeliği, 1 ABD başkan yardımcılığı, 1 CIA Başkanlığı, 2 eyalet valiliği makamı sahibi ile bankerler ve güçlü işadamları çıkardı. Baba George H. Bush ile Barbara Bush tam 67 yıldır devam eden evlilikleri ile ABD’nin en uzun süre evliliğine sahip başkanlık çifti olarak tarihe geçmiş durumda.