Skip to content
Menu

Soros, Hillary Clinton için 2016 başkanlık seçimi kampanyasını başlattı

george-sorosAMERİKA BÜLTENİ (24 Ekim 2013)

Demokrat Partinin en önemli kampanya sponsorlarından biri olan finans milyarderi George Soros, Hillary Clinton’un 2016 başkan adaylığı için kesenin ağzını açtı. Soros’un sözcüsü, ünlü milyarderin Hillary Clinton’un başkan adaylığını desteklediğini açıkladı. 83 yaşındaki Soros, şu ana kadar Hillary Clinton’ın adaylığı için kurulmuş en geniş organizasyon olan ‘Ready For Hillary (Hillary için Hazırız)’ adlı politik aksiyon komitesine 25 bin dolar destek sağladı. Soros’un sözcüsü Michael Vachon, ‘’Kendisinin, Ready for Hillary’e desteği, çok uzun yıllar boyunca taban hareketlerine olan inancının bir ürünü’’ dedi.

Soros, Demokrat Parti adayları için 2004 seçimlerinde 27.5 milyon dolar harcamıştı.  2008 yılında da Barack Obama’nın başkan adaylığı kampanyasına büyük ölçekli destek olmuştu. Ancak, seçim kampanyalarına sınırsız bağışın yolunu açan Yüksek Mahkeme kararına duyduğu tepkiden dolayı 2012 yılı seçimlerinde geri planda kalmıştı.

Yakın zaman önce yapılan bir Reuters anketi, Hillary Clinton’un Demokrat Partinin 2016 başkan adaylığı konusunda, en yakın rakibi Joe Biden’ın 40 puan önünde olduğunu göstermişti.