Skip to content
Menu

Super Bowl 2014’ün adı kondu: Denver Broncos – Seattle Seahawks

broncos_seahawks
Broncos oyun kurucusu Peyton Manning(solda) ve Seahawks oyun kurucusu Russell Wilson, 2 Şubat’taki dev finalin sonucunu belirleyecek en önemli iki isim.

AMERİKA BÜLTENİ (20 Ocak 2014)

Amerikan Futbolu Ligi NFL’de 2013-2014 sezonunun en büyüğünü belirleyecek 48’nci Super Bowl finalini oynayacak iki şampiyon belli oldu. Pazar günü oynanan iki dev finali kazanan Denver Broncos ve Seattle Seahawks takımları, 2 Şubat Pazar günü New Jersey MetLife Stadyumu’nda Super Bowl XLVIII finalinde karşı karşıya gelecek.

Amerikan Futbol Konferansı’nın(AFC) finalinde, kendi evinde Boston ekibi New England Patriots ile karşılaşan Denver Broncos, mücadeleyi 26 – 16 kazanarak AFC şampiyonu oldu. NFL’i oluşturan diğer alt lig olan Ulusal Futbol Konferansının Seattle’da oynanan şampiyonluk maçında ise Seattle Seahawks ile San Francisco 49ers takımları karşı karşıya geldi. Son dakikasına kadar büyük çekişme içinde geçen mücadeleyi Seahawks, 23 – 17 kazanarak NFC şampiyonu oldu.

*** İLGİLİ: Amerikan Futbolu nasıl oynanır? Kuralları nedir?***

Broncos’taki ilk yılında kariyerinin üçüncü Super Bowl finalini oynayacak olan oyun kurucu Peyton Manning, kupayı ikinci kez kazanmak için mücadele verecek. Indianapolis Colts’taki ilk sezonunda 2007 yılında Super Bowl kazanan Manning bu yıl da kazanırsa NFL tarihinde farklı takımlarda ilk sezonunda Super Bowl kazanan ilk oyun kurucu olacak. Manning dünkü maçtan sonra yaptığı açıklamada, ‘NFL’de 16’ncı sezonumda üçüncü kez Super Bowl maçı oynayacağım için, bu finale kalmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum’’ dedi.

Wisconsin dışındaki ikinci sezonunu oynayan Seattle oyun kurucusu Russell Wilson ise Seahawks’ı tarihinde ikinci kez  Super Bowl’a taşıyan isim olmayı başardı.

48’nci Super Bowl’da iki takım rakiplerinin yanı sıra soğuk hava ile de mücadele edecek. New Jersey’nin üstü açık MetLife stadyumunda Şubay ayı atmosferinde oynanacak final, bir kış şehrinde üstü açık bir stadyumdaki ilk Super Bowl müsabakası olacak. Erken hava tahminleri 2 Şubat için oldukça soğuk hava ve kar veya karla karışık yağmur olasılığı öngörüyor.

İşte bu finali özel yapan bazı diğer faktörler

–       Sezonun skor ve istatistiklerde en iyi atak takımı (Broncos) ile skoe ve istatistiklere göre en iyi defans takımı (Seahawks) karşı karşıya gelecek.

–       Peyton Manning, kardeşi Eli Manning’in stadyumunda (NY Giants), ikinci şampiyonluk yüzüğü için mücadele verecek. Manning Super Bowl’u da kazanırsa, bir oyun kurucunun en iyi sezonunu yaşamış olarak NFL tarihine geçecek.

–       Broncos takımın eyaleti Colorado ve Seahawks takımının eyaleti Washington, geçtiğimiz Kasım ayındaki referandumda marihuanayı(esrar) serbest bıraktıkları için, 48’nci Super Bowl finali için bol bol esrar esprisi yapılıyor.

–       Bu yılki Super Bowl finalinin devre arası şovunun ana grubu, 10 yıl aradan sonra yeniden ünlü Rock müzik grubu Red Hot Chili Peppers olacak.

–       Doğu yakası şehrinde oynanacak Super Bowl finaline iki Batı yakası takımının kalması da Super Bowl’a nadir görülen bir boyut getiriyor.