Skip to content
Menu

2016 Green Card çekilişine başvurular başladı

yesil-kart

AMERİKA BULTENİ (3 Ekim 2014)



Ülkede nüfus çeşitliliğini sağlamak için, ABD’ye göçün az olduğu ülkelerin vatandaşlarına tanınan ‘Green Card (Yeşil Kart)’ kazanma hakkının 2016 yılı çekilişine başvurular başladı. 2015 yılı Mayıs ayında açıklanacak çekilişte kazanacak 50,000 kişiye, Yeşil Kart’ın ilk adımı oalrak çeşitlilik vizesi (DV) verilecek.

Green Card çekilişine internet üzerinden ücretsiz olarak başvuruluyor. 1 Ekim 2014, Çarşamba günü başlayan başvurular, 3 Kasım 2014, Pazartesi günü New York saati ile öğle 12:00’de sona erecek.  ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, yoğunluktan dolayı web sitesinde oluşabilecek gecikmeler nedeniyle mümkün olduğunca erken başvuruda bulunulması tavsyesinde bulunuyor. Herkesin bir başvuru hakkı var. Mükerrer başvuru, o kişi adına yapılmış tüm başvuruları geçersiz yapacak.

Kimler başvurabiliyor?

Başvuranların lise veya dengi bir eğitim görmüş olması, 12 yıllık resmi ilk, orta ve lise eğitiminizi tamamlamış olması gerekiyor. Ancak, son 5 (beş) yıl içinde eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olması da yeterli olabiliyor.

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Elektronik başvurunuzun onay numarası daha sonra E-DV web sitesinden kurayı kazanıp kazanmadığınızı öğrenmeniz için gereklidir. 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren www.dvlottery.state.gov web sitesinde kişisel bilgilerinizi ve onay numaranızı girerek DV-2016 kurasını kazanıp kazanmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Kurayı kazanıp kazanmadığınızı sadece bu web sitesinden öğrenebilirsiniz. Kazanan kişiler başvuruların nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi ve göçmen vize görüşmelerinin tarihleri de yine sadece bu web sitesinden öğrenilebilecektir.

Nasıl başvurabilirsiniz?

Green Card çekilişine katılmak isteyenler, BURAYA tıklayarak hemen başvurularını yapabilir. başvuruda, ülkenizi, sizin ve eğer varsa eşiniz ve çocuklarınızın kimlik bilgilerinizle beraber belirtip, fotoğrafınızı da sitede belirtildiği şekilde yüklemeniz gerekiyor.