Skip to content
Menu

RIT, New York Atölyesinde altı ayını ve bundan sonrasını değerlendirecek

rek-rit

AMERİKA BÜLTENİ (24 Ekim 2015)

Farklı disiplinlerden akademisyenlerin, bilim insanlarının, yazar, sanatçı ve farklı mesleklerden profesyoneller ile aktivistlerin müşterek ve gönüllü katılımıyla 6 ay önce New York’ta kurulan araştırma kooperatifi Türkiye Araştırmaları Enstitüsü (RIT), bir atölye çalışması ile bu altı aylık süredeki çalışmalarını ve bundan sonraki yol haritasını konuşacak. 25 Ekim Pazar günü Columbia Üniversitesinde gerçekleşecek RIT New York Atölyesi toplantısına, bir başka taban hareketi olan Gurbetin Oyları ile Türkçe popüler bilim yayını Bilim Kazanı temsilcileri de katılarak değerlendirmede bulunacaklar.

Türkiye Araştırmaları Enstitüsünden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Türkiye’nin son derece çalkantılı bir dönemine denk gelen bu altı ayda RIT olarak araştırma faaliyetlerinin müşterekleşmesi ve daha yoğun bir toplumsal etkileşim içinde yürütülmesi icin çaba gösterdik. Yine bu dönemde kolektif hafıza, veri müşterekleri, emek & finans, ve kentsel adalet çalışmalarımız ilk ürünlerini vermeye başladı.
25 Ekim tarihinde gerçekleşecek New York Atölyesinde bu altı ayın bilançosunu çıkarmak, kooperatif olarak öğrendiklerimizi paylaşmak, gündemimizdeki yeni projelerden bahsetmek, katılım ve işbirliği imkanlarını irdelemek istiyoruz.

RIT temsilcileri, atölye çalışmasının herkese açık olduğunu belirterek, paylaşmak istediği bir araştırması, faaliyeti veya gerçekleştirmek istediği bir projesi olanları da çalışma programına ekleyebileceklerini kaydettiler. Bu konuda info@riturkey.org adresine başvuruda bulunulabilir.

Etkinlik: 

Research Institute on Turkey New York Atölyesi

Tarih: 25 Ekim 2015

Yer: Columbia University / INCITE

Saat: 12:00 – 15:00