Skip to content
Menu

Tüm zamanların en pahalı spor karşılaşması: El Clasico

ElClasico

AMERİKA BÜLTENİ (19 Kasım 2015)

Barcelona ve Real Madrid haftasonu 230’ncu El Clasico’da karşı karşıya gelecek. Cumartesi günü oynanacak bu maç, gerek toplam değerleri 1 milyar doları aşan oyuncuları gerekse de bilet fiyatlarıyla tüm zamanların en pahalı spor karşılaşması olarak rekor kırıyor. Real Madrid’in sahası Santiago Bernabéu’da oynanacak maçı stadyumdan izlemek isteyenler en iyi koltuklar için 2500 dolar ödüyor. Maçın en ucuz bileti ise 329 dolar. Her iki fiyatında maç saatine kadar daha da artması bekleniyor. Tüm dünyada yarım milyar insanın bu maçı televizyondan canlı izlemesi bekleniyor.

Spor otoritelerine göre sezonun 11’nci haftası olmasına rağmen bu hafta oynanacak maç, 2015 – 2016 sezonunun en kritik karşılaşması olacak. La Liga’da 3 puan farkla liderliğini sürdüren Barcelona, deplasmanda avantajını pekiştirmeye çalışacak. Real Madrid ise lige denge getirme peşinde. Günümüz dünya sporunun en başarılı iki takımının karşılaşmasında bütün gözler ise dünya futbolunun en büyük iki yıldızı, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’da olacak.

Dünyanın en pahalı futbolcusu Gareth Bale, sakatlığı nedeniyle Cumartesi günkü karşılaşmada sahada olmayacak. Galli oyuncu 2013 yılında 129 milyon dolara transfer edilmişti. Ancak Bale’in yokluğuna rağmen, her iki takımın sahada yer alacak 11’lerinin toplam değeri 1 milyar doları aşacak. Bu da El Clasico’yu tarihin en pahalı spor karşılaşması yapacak. Real Madrid ve Barcelona, dünyanın en pahalı 5 futbolcusundan 4’üne sahip. Ronaldo 121 milyon dolarlık fiyatıyla, Bale’den sonra en pahalı oyuncu olurken, Barcelona’dan Luis Suarez 113 milyon dolar ve Madridli James Rodriguez de 95 milyon dolarlık maliyetleriyle dünyanın en pahalı 5 futbolcusu listesinde yer alıyorlar.