Skip to content
Menu

Japonya’da bir grup devrimci erkekten ‘kahrolsun sevgililer günü’ yürüyüşü

AMERİKA BÜLTENİ (13 Şubat 2017)

Bütün dünyada olduğu gibi Japonya’da da birçok çift 14 Şubat Sevgililer Gününü kutlamaya hazırlanıyor. Ancak kısaca ‘Kakuhido’ olarak adlandırılan ‘Kadınların Çekici Bulmadığı Erkekler Devrimci Birliği’ adlı örgütün üyeleri, halka açık yerlerde, öpüşme, sarılma, el ele tutuşma gibi sevgi gösterilerinin yasaklanması için Tokyo’da yürüyüş eylemi yaptı. Tokyo’nun ünlü kavşaklarından Shibuya’da bir araya gelen örgüt üyeleri ‘Kahrolsun Sevgililer Günü’ pankartı eşliğinde ve ‘Halka Açık Yerlerde Öpüşmek Terörizmdir!’ sloganları ile gösteri yaptı. Marksist olduğunu iddia eden grubun sözcüsü Takayuki Akimoto, yaptığı konuşmada, ‘sevginin bir para endüstrisine dönüştüğünü’ savunurken, ‘bu aşk kapitalizmini yok edeceğiz!’ dedi ve ekledi:

‘’Toplum, aşka değer vermeyen bizim gibi insanları eziyor. Toplumun bizim gibi çekici olmayanları kaybedenler veya aşağı tabaka görmesi bir komplodur. Halka açık yerlerde sarılmak bizi rencide ediyor. Bu affedilemez.’’

Grup daha önce de ev kadınları aleyhine yaptığı gösteri ile gündeme gelmişti. Söz konusu gösteride de, ev kadınlarının, ‘’zavallı kocaları gün boyunca işyerlerinde ölümüne çalışırken evlerinden Japonya’nın geleceğini kontrol etmelerini’’ protesto etmişlerdi.

Sevgililer Günü Japonya’da büyük bir ekonomiye sahip. Ancak 14 Şubat’ta sadece kadınlar erkeklere hediye alıyor. En yaygın hediye ise çikolata. Japonya’da bir ay sonra 14 Mart’ta da bu kez erkekler kadınlara hediye alıyor.

‘’Sevgililer Gününü kutlamak zorunda değilsiniz’’ diye konuşan Akimoto, konuşmasını, ‘’Normal bir gün gibi geçirin. Düşmanımız çok güçlü ama biz de uzun bir mücadeleye hazırız’’ şeklinde tamamladı.

Amerika Bülteni‘ni Twitter’dan takip etmek için tıklayın: