Skip to content
Menu

Bazı Müslüman nüfuslu ülkelerden ABD’ye uçuşlarda elektronik cihazlara yasak

AMERİKA BÜLTENİ (21 Mart 2017)

Donald Trump yönetimi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da bulunan bazı Müslüman nüfus çoğunluklu ülkenin havayolu şirketlerinin ABD’ye direkt uçuşlarında cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarla uçmayı yasakladı. Bu ülkelerden ABD’ye uçuş gerçekleştirecek Amerikan havayolu şirketlerinin ise yasaktan etkilenmeyeceği belirtiliyor. Türk Hava Yolları, Qatar Airways, Emirates ve Egyptair, Saudi Arabia ise yasak kapsamında.

AP Haber ajansının bir Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberine göre yasaktan etkilenecek uluslararası havaalanlarının olduğu şehirler şunlar:

Kahire (Mısır); Amman (Ürdün); Kuwait City (Kuveyt); Casablanca (Fas); Doha (Katar); Riyad ve Cidde (Suudi Arabistan); Istanbul (Türkiye); Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri). Şu ana kadar Ürdün ve Suudi Arabistan havayolları, yasağı resmen doğrulamış durumda.

Reuters haber ajansının haberine göre yolcular, diz üstü bilgisayar, iPad, elektronik oyunlar, DVD player ve fotoğraf makinesi gibi cihazlarını artık uçağın yolcu kabininde taşıyamayacak. Yasağın içeriğinin, gerekçesinin ve hangi ülkeleri kapsadığının resmi olarak bugün açıklanması bekleniyor.

CNN’e göre ise bu yasağın, Arap yarımadasında El Kaide’nin bir eylem hazırlığı istihbaratı ile Yemen’de gerçekleştirilen bir baskında elde edilen bilgiler çerçevesinde alındığı kaydedildi.

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter’dan takip edebilirsiniz