Skip to content
Menu

Başkanın Adamları filmi TV komedi dizisi oluyor

AMERİKA BÜLTENİ (28 Nisan 2017)

Yönetmen Barry Levinson, Türkiye’de Başkanın Adamları ismiyle gösterime giren 1997 yapımı politik hiciv filminin televizyon komedi dizisi uyarlaması için kolları sıvadı. Orijinal filmde başrol oynayan Robert de Niro da HBO kanalı için çekilecek dizinin yapımcılığını üstleniyor.

Bill Clinton’ın Monica Lewinsky skandalının başladığı dönemde çekilen filmde, seçimler öncesi seks skandalı ile bunalan bir ABD başkanının politik stratejistinin (Robert De Niro) bir Hollywood yapımcısı (Dustin Hoffman) ile anlaşarak, kamuoyunun dikkatini başkanın adının karıştığı seks skandalından uzaklaştırmak için kurgusal bir savaş hazırlamasının öyküsü anlatılıyor.

HBO’dan yapılan açıklamada, uyarlama, ‘’klasikleşmiş filme bir övgü’’ olarak nitelendirildi ve ”kitle dikkatini imha silahlarına” dikkat çekildi: ‘’21’nci yüzyılın getirdiği sosyal medya gücü ile, küçük bir operasyon grubu için gerçeği yeniden kurgulamak artık işten bile değil. Sahte haber (fake news) çok dünde kaldı.’’ ifadeleri kullanıldı.

1997’de iki Oscar ödülü kazanan film, Rusya ile ilişkileri ve yönetim içi skandalları ile bunalan Trump’ın Suriye hava üssüne gerçekleştirdiği ve tam olarak ne kadar zarar verdiği bile bilinmeyen saldırı sonrası rahatlaması ile ABD’de yeniden sıkça gündeme gelmişti.

Orijinal filmin fragmanı: