Skip to content
Menu

Almanya Dışişleri Bakanı: Trumplar kraliyet ailesi gibi hareket ediyor

AMERİKA BÜLTENİ (30 Nisan 2017)

Almanya dışişleri bakanı, Donald Trump ve ailesinin ‘bir kraliyet ailesiymiş’ gibi hareket ettikleri eleştirisinde bulundu. Trump’ın kızı Ivanka Trump ile Alman başbakan Angela Merkel’in Berlin’de aynı sahneyi paylaşmasından birkaç gün sonra konuşan Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ‘’Seçimle sandıktan çıkmamış bir aile üyesinin, aniden bir devletin resmi yetkilisi gibi ortaya çıkmasını ve kraliyet ailesi üyesiymiş gibi muamele görmesi beni rahatsız ediyor.’’ dedi.

Trump’ın kızını Beyaz Saray’da görevlendirmesini de ‘nepotizm (akraba kayırmacılığı)’ olarak nitelendiren Gabriel, ‘’Politika ve ailenin bu derece karışması nepotizmdir ve buralarda bunu hayal bile edemeyiz’’ şeklinde konuştu.

Resmi olarak hiçbir ünvanı olmadığı halde Beyaz Saray’da makam odası sahibi olan Ivanka Trump, kocası Jared Kushner ile birlikte bugün ABD yönetimindeki en etkili iki isim olarak görülüyor. Angela Merkel, Berlin’de düzenlenen kadın zirvesinde Ivanka Trump ile yakından ilgilenmişti. Gabriel’in üyesi olduğu Alman Sosyal Demokrat Parti, koalisyonun büyük ortağı Hristiyan Demokrat Partinin bu yaklaşımını kabul etmediğini böylece en üst düzeyde sergilemiş oldu. Koalisyonun iki ortağı Eylül ayındaki seçimde karşı karşıya gelecek.

AMERİKA BÜLTENİ’ni Twitter’dan takip edebilirsiniz