Skip to content
Menu

28 yaşındaki sosyalist aday, Demokratların en güçlü ikinci ismini politikadan sildi

AMERİKA BÜLTENİ (27 Haziran 2018)

28 yaşındaki politik aday Alexandria Ocasio-Cortez’in Salı sabahı bir Wikipedia sayfası bile yoktu. Aynı akşam Amerikan politika dünyasının konuştuğu tek isim haline geldi.

New York’un 14’ncü seçim bölgesini ABD Kongresinde temsil edecek milletvekilliği adaylığı için Salı günü yapılan önseçim kampanyası, aday adaylarından biri Demokrat Partinin ABD Temsilciler Meclisindeki iki numaralı ismi Joseph Crowley olduğu için medyada doğru dürüst haber bile olmamıştı.

Ancak sandıklar açıldığında Amerikan önseçim tarihinin en dramatik sonuçlarından biri ortaya çıktı. Kamuoyunun tanımadığı 1989 doğumlu Alexandria Ocasio-Cortez, 56 yaşındaki politik muktediri kolayca yenmiş ve Demokrat Partinin 14’ncü bölge milletvekili adayı olmuştu.

Haber siteleri, büyük bir şok içinde Alexandria Ocasio-Cortez’in fotoğrafını kullanmak için Associated Press haber ajansının arşivine hücum ettiklerinde, sürprizin bir başka örneğine daha tanık oldular. AP’nin dünyaca ünlü zengin arşivinde Ocasio’nun tek bir fotoğraf bile yoktu.

Ocasio, 6 Kasım günü gerçekleşecek seçimde Cumhuriyetçi rakibine karşı milletvekilliğini kazanırsa, ABD tarihinde Kongre’ye seçilmiş en genç kadın olacak.

14’ncü Bölge, Bronx‘un doğusundaki Morris Park, Parkchester, Pelham Bay ve Throgs Neck semtleri ile Queens‘in orta ve kuzeyindeki Astoria, College Point, East Elmhurst, Jackson Heights ve Woodside‘ı kapsıyor.

28 yaşındaki Alexandria Ocasio-Cortez, ABD’deki en büyük sosyalist organizasyon olan Amerika Demokrat Sosyalistler’in üyesi. Grup, son başkanlık seçimi kampanyasında Bernie Sanders’ı desteklemişti. Hiç beklemediği bir yenilgi alan Joseph Crowley, Nancy Pelosi’den sonra Demokrat Partinin Kongre lideri olacaktı.

Ocasio, önseçim zaferini Bronx’ta destekçileri ile pasta keserek kutladı.

Ocasio sonuçlar açıklandıktan sonra Bronx’ta destekçilerine şöyle konuştu:

 ‘’Bu bir son değil, daha yeni başlıyoruz. Çünkü biz bu akşam dünyaya, parti bağışçılarını, halkın kendisinden daha değerli görmeniz doğru değil mesajını verdik. Bu ülkeye umut verdiniz. Eğer komşunuzun kapısını sevgi ve dostlukla çalarsanız, onlara kim olurlarsa olsunlar onlar için çalıştığınızı gösterirseniz, değişimi yapabileceğinizi ispatladınız.’’

1989 yılında Bronx’ta doğan Ocasio, 2011’den sonra Union Square’de seyyar tezgahta ‘taco’ satarak ve bir barda garsonluk yaparak dul annesinin geçimine yardımcı oldu. Aynı zamanda Ulusal Hispanik Enstitüsünde gönüllü öğretmenlik de yapan Ocasio, Bernie Sanders’ın 2016 başkan adaylığı kampanyasının Bronx ayağının organizasyon liderlerinden biri olmuştu.

Alexandria Ocasio-Cortez’in artık bir Wikipedia sayfası var.

Öte yandan büyük bir şok yaşayan Crowley’nin Wikipedia sayfasına, Salı günü eklenen son cümle şöyle oldu:

‘’26 Haziran 2018 günü Demokrat Parti önseçiminde Demokrat Sosyalist Alexandria Ocasio-Cortez’e yenildi’’.
AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz