Skip to content
Menu

Senegal – Japonya tribün çöplerini toplama mücadelesini kim kazandı?

AMERİKA BÜLTENİ (27 Haziran 2018)

Rusya’da devam eden Dünya Kupası’nda Japon taraftarların Kolombiya maçından sonra tribünlerini temizleyerek stadı terk etmesi görüntüleri bütün dünyada oldukça dikkat çekmişti. Ancak Senegal taraftarı da onlardan geri kalmadı ve açılış maçını oynadıkları Polonya maçından sonra tribünlerini temizledikleri anların videolarını sosyal medyada yayarak, ‘biz de Japonlar kadar temiziz’ mesajı verdi.

Spor dünyası, ilk maçlarını kazanan Japonya ve Senegal’in Pazar günü birbirleriyle oynayacağı maçın sonucunu heyecanla beklerken, sosyal medyanın bir kısmı ise maçtan sonra tribün temizleme mücadelesini kimin kazanacağına odaklanmıştı.

Temizlik mücadelesi, maçtan önce futbolcuların da gündemindeydi. Mavi Samurayların oyuncusu Maya Yoshida, her zaman soyunma odasını oldukça temiz bir şekilde bıraktıklarını, Japonya’dan Rusya’ya gelmiş taraftarlarına da, Japon kültürünün bu dünyaca ünlü özelliğini burada sergilmeye devam ettikleri için minnettar olduklarını söyledi.

Tribünlerde temizlik yapan Senegalli taraftar Gora Ndoye ise, ‘’Dünyaya, bizim de iyi insanlar olduğumuzu göstermek istiyoruz’’ diye konuştu.

Maçtan sonra tribünlerde tam bir temizlik fırtınası esti. Bütün çöpler kısa sürede toplandı. İki takım taraftarları da sosyal medyaya çok sayıda ‘temizlik videosu’ yükledi.

Pazar günü sahadaki mücadele 2-2 biterken, tribündeki temizlik rekabetinde de beraberlik vardı. Şüphesiz futbol kültürünün kazandığı bir gündü ama hiç şüphesiz günün en büyük kazananı Rusyalı stad temizlik görevlileri oldu.
AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz