Skip to content
Menu

iPhone 4S satışa sunuldu, ‘Apple Store’ların önünde kuyruklar oluştu

New York'ta yağışlı havaya rağmen Upper West Side'taki Apple Store'un önünde uzun kuyruklar oluştu.

AMERİKA BÜLTENİ (14 Ekim 2011)

Daha gelişmiş bir kamera sistemine ve daha iyi bir yazılıma sahip yeni iPhone 4S’ler Cuma sabahı satışa sunuldu. Binlerce kişi Apple şubelerinin önüne geceden kamp kurarak, yeni iPhone’u tükenmeden almak için sıra bekledi.

New York Beşinci Cadde’de sabah 08:00’de satışlar başlarken, California eyaletinin Los Gatos şehrindeki kuyruğun ilk sırasında ise Steve Jobs ile beraber 1976 yılında Silikon Vadisindeki bir garajda ilk Apple’ı kuran Steve Wozniak’ın olması dikkat çekti.

Akıllı telefon, dünyadaki cep telefonlarının yarısını geçecek

Sektör uzmanları yeni iPhone’un piyasaya sürülmesiyle yaşanak satış dalgası sonra dünyada akıllı telefon kullanıcılarının, cep telefonu kullanıcılarının yüzde 50’sini ilk defa geçeceğine dikkat çekiyor.

Eski modellerin fiyatı indirildi

Apple, iPhone 4S için 1 milyondan fazla sipariş aldıklarını açıklamıştı. Wall-Mart, Target ve Best Buy gibi zincir mağazalarda da telefon bugün satışa sunulacak. Yeni 16 GB hafızaya sahip iPhone 4S’lerin fiyatı ise iki yıllık sözleşme ile 199 dolar olarak belirlendi.  Bir önceki model iPhone 4’lerin fiyati ise sözleşmeyle beraber 99 dolara indirildi. Ondan önceki iPhone 3GS ise sözleşme yapan herkese bedava verilecek.

Dünyada 128 milyon iPhone kullanımda

Apple verilerine göre dünyada 128 milyon iPhone kullanımda. İkinci akıllı telefon ise sadece 10 milyon kullanıcıyla Samsung Galaxy S.

Sektör analistleri, yeni iPhone 4S’in bu hafta sonunda dünya çapında 2-2,5 milyon arası satılacağı öngörüsünde bulunuyor.