Skip to content
Menu

Sizce ABD’nin en görgüsüz şehri hangisi?

AMERİKA BÜLTENİ (30 Ocak 2012)

Travel&Leisure dergisi geleneksel yıllık en görgüsüz şehirler listesini yayınladı. Derginin, sırf gezebiliyorlar diye kendilerini zevk sahibi sanan okurlarının oylarına göre New York şehri, bu yıl da en görgüsüz şehirmiş!

New York gazetelerinin bu haberi, “New Yorkers rude? No *&$! way!” ya da ‘’Tourists Rate NYC Rudest City… Well F@ck You Too!! manşetleriyle vermesi de doğrusu hiç yardımcı olmadı. Ancak şu kesin: New York’ta bir kabalık ile karşılaşırsanız şahsi almayın. Çünkü New Yorklular aslında görgüsüz değil sadece acelesi olan insanlar. Fotoğraf çekeceğim diye ikide bir durursanız, kaldırımlarda ağır ağır yürürseniz,  trafikte her şeritte önceliğin her zaman taksilere ait olduğunu unutursanız New Yorkluların ‘acelesi’ ile tanışırsınız ve bu size kabalık gibi görünür.

Az nüfuslu şehirlerde yaşam temposu daha yavaş olduğu için insanlar da daha dostça bir yaklaşım sergiliyor. Yani, New Orleans, Savannah, ve Charleston’un en dostça şehirler olması tesadüf değil. Bir de bu 3 şehrin de güneyde olması, ‘güneyler daha dost canlısı’ izlenimi uyandırmamalı. Güneyin başkenti Atlanta da en görgüsüz yedinci şehir sonuçta. Hakeza Orlando da ilk 10’da…

New Yorkluların görgüsüz görünmesi de sizi yanıltmasın. Aslında yumuşak bir kalpleri olan yardımsever insanlar. Yakından tanırsanız, siz de seveceksiniz!

İşte, Travel& Leisure dergisi okurlarına göre ABD’nin en görgüsüz ilk 20 şehri:

1 – New York

2 – Miami

3 – Washington DC

4 – Los Angeles

5 – Boston

6 – Dallas / Fort Worth

7 – Atlanta

8 – Phoenix/Scottsdale

9 – Baltimore

10 – Orlando

11 – Philadelphia

12 – Las Vegas

13 – Anchorage

14 – Chicago

15 – San Francisco

16 – Houston

17 – Seattle

18 – Providence, RI

19 – San Diego

20 – Salt Lake City

İLGİLİ HABER:

İşte New Yorkluların en klişe sözleri..!