Skip to content
Menu

Retweet yapmadan önce sahte olduğunu bilmeniz gereken kasırga fotoğrafları

(Sosyal medyada 156 bin kez paylaşıldıktan sonra Jason Otts bu fotoğrafın sahte olduğunu itiraf etti. )

AMERİKA BÜLTENİ (30 Ekim 2012)

Bütün tabiat olayları gibi Sandy Kasırgası da fotoğraf meraklılarına muhteşem pozlar çekme fırsatı veriyor. Bunların çoğu da sosyal medyaya taşınıyor. Ancak sosyal medyada en çok ilgi gören fotoğrafların önemli bir kısmı gerçek değil. Çoğu filmlerden alınma ya da photoshop ürünü. Eğer hangi fotğrafın sahte olduğundan emin değilseniz The Atlantic’ten Rebecca Greenfield harika bir klavuz sunuyor.

Tadınızı kaçırmak gibi olmayacaksa günün diğer iki popüler sahta fotoğrafını da paylaşalım. Olur da bir dostunuz paylaşırsa boşuna heyecanlandımasın sizi:

 

En popüler fotoğraflardan biri. Ancak bu fotoğraf bugün New York’ta çekilmedi. Bu aslında “The Day After Tomorrow” filminden bir sahne.

 

 

Rebecca Greenfield, bu fotoğrafın da Sandy ile alakası olmadığını 2004 yılında Nebraska’da bir hortum sırasında çekilmiş fotoğrafın oynanmış hali olduğunu belirtiyor.

 

Gawker sitesi ise sahte fotoğrafları tanımak için başka bir yöntem öneriyor. “reverse image search” özelliğini kullanın. Fotoğrafı bilgisayarınıza kopyalayın. Google görsel aramaya gidin. Photo icon’a tıklayın ve fotoğrafı yükleyin. Google fotoğrafa en yakın fotoğrafları getirecek ve siz de asıl kaynağı görebileceksiniz.