Skip to content
Menu

İnternetin yeni fenomeni The Fox videosu yeni Gangnam Style mı?

AMERİKA BÜLTENİ (6 Eylül 2013)

Eğer bugün internette yeterince vakit geçirdiyseniz büyük olasılıkla ‘The Fox (tilki)’ adlı sıradışı videoya denk gelmiş olasılığınız yüksek. Eğer hala izlemediyseniz, işte size Gangnam Style gibi her yerde karşınıza çıkmadan önce izleme fırsatı.

The Fox, Vegard ve Bård Ylvisåker adlı Norveçli iki kardeşin performansı. Aslında video ikilinin 10 Eylül’de yayınlanacak ‘’I kveld med Ylvis’’ adlı talk-show programının tanıtımı için hazırlandı. Ancak öyle bir ilgi gördü ki artık programın çok ötesinde. 2013’ün Gangnam Style fenomeni olabileceği belirtilen The Fox’da hayvan kostümü giyen bir grup, hayvanların çıkardığı sesleri taklit ediyor.

‘’Köpek havlar

Kedi miyavlar

Kuşlar öter

Fare ciyaklar

Ancak biri var ki kimse ne ses çıkardığını bilmez

Tilki ne söyler?’’

Evet ister inanın ister inanmayın şarkının sözleri bu anlamda. Peki tilkiler gerçekten de nasıl ses çıkarır. İnternet çağında bilmek çok zor değil. YouTube’a yüklenen bu videodan tilkinin sesini dinleyebilirsiniz.

Şarkının gündemimize soktuğu büyük sırrı çözdüysek, başlıktaki soruyu tartışalım. İki günde 2 milyon izlenme sayısına ulaşan videonun, bugüne kadar 1 milyar 750 milyondan fazla kez izlenen Gangnam Style gibi bir fenomene dönüşme olasılığı var mı?

Harlem Shake’ten daha başarılı olacağı kesin. Tekrar edilebilen sözleri ve kolay dansı şansını artırıyor. Gawker sitesi şimdiden The Fox’u 2013 yazının şarkısı ilan etti. The AV Club da videonun, internetteki yeni en favori şey olacağını öngördü.

Bakalım bu tilki kurnazlığı videoyu hazırlayanlara ne kazandıracak…