Skip to content
Menu

NFL’de 7’nci haftanın toplu sonuçları ve dört değerlendirme

rek-nfl--u

AMERİKA BÜLTENİ (21 Ekim 2013)

Amerikan Futbolu Ligi NFL’de 7’nci hafta karşılaşmaları tamamlandı. İşte yedinci haftanın toplu sonuçları ve haftanın genel görünümünde en çok dikkat çeken konular hakkında 4 değerlendirme:

 

AFC West’te tek bir namağlup var

AFC West konferansında yedinci hafta sonunda tek bir namağlup takım var. Ancak bu takım artık sezon başında herkesin bahse gireceği Denver Broncos değil. Kansas City Chiefs, inatçı Houston ekibini zor da olsa 17-16 yenmeyi başararak yedide yedi yaptı. Bu yılın Super Bowl favorilerinden Denver ise sezon başından beri sürdürdüğü galibiyet serisini, Indianapolis’te 39-33 yenilerek bitirdi. Bu sene transfer olduğu Denver’da harika işlere imza atan Peyton Manning’in ilk mağlubiyetini, eski takımının elinden yaşamasına futbolun cilvesi denir.

Kansas City’nin 8 ve 9’ncu haftada karşılaşacağı Cleveland ve Buffalo’yu rahat geçebilecek olması şimdiden 9’da 9 yapacağı bahsine neden oluyor. 10’ncu haftayı bye geçecek Kansas City ekibi ile Denver arasında dananın kuyruğu ise iki takımın karşı karşıya geleceği 11’nci haftada kopacak.

 

Tom Brady de hepimiz gibi bir insanmış

New England’ın efsane oyun kurucusu için zor bir sezon. New Orleans karşısında son anda oyunu kurtarması dışında, bu sene, alışılmış ‘süper güçlere sahip oyun kurucu’ havası yok. Bu sıradanlık, Pazar günü New York Jets’e yenildikleri maçta da devam ediyor. Brady’nin isabetli pas oranı yüzde 55.4 oldu ki kariyerinin en bu anlamda en kötü sezonu. Elbette New England’ın kötü gidişatında tek sorumlu Brady de değil. Patriots’un atak takımı da çok yetersiz kalıyor.  Ancak şimdiden bütün futbol kamuoyunun kafasında şu iki soru dolaşıp duruyor: Acaba Tom brady çağının sonuna mı geldik? Bu kadar ani mi?’’

 

Chip Kelly hızlı başladı tez kesildi

İlk haftayı hatırlıyor musunuz? Chip Kelly, Philadelphia Eagles’ın başında sahaya çıkarak ilk defa bir NFL takımının koçu olarak kariyerine başlıyordu. Ve nefes kesen atmış dakikada Philadelphia, Washington Redskins’i dağıtıyordu. Her oyunları nerdeyse 4 saniye sürüyordu. Herkes, ‘’tamamdır bu Philadelphia futbolun kurallarını yeniden yazacak ve bütün futbolseverler için onları izlemek bir mecburiyete dönüşecek’’ diye düşünüyordu. Hah, işte acele etmişiz ve yanlış düşünmüşüz. İlk haftadan sonra hızları düştü ve nihayet Pazar günü dibe vurdu. NFC East konferansında ellerine gelen birinciliğe yerleşme fırsatına rağmen kötü bir oyunla Dallas’a 17-3 yenildiler.

 

Pittsburgh için geç ama güç değil

İlk dört haftayı galibiyet yüzü görmeden geçirince herkes Pittsburgh Steelers’tan bu sezon için umudunu kesmişti. Atak hattı dağınıktı. Savunması çok acemiceydi. Ancak iki haftada üst üste kazanarak, ‘henüz ölmedik’ mesajı verdi. Son olarak, Baltimore’u da, son derece sıkıcı bir maçta son dakika saha golüyle geçmeyi başardılar. Ancak bu sıkıcı oyuna rağmen Steelers’ta düzelme yönünde iyi işaretler olduğunda spor otoriteleri mutabık. Ancak grupta işleri yine de zor. Grubun ilk sırasında 5-2 ile Cincinnati var. Üstelik Cincinnati’nin Pistburgh’la oynadığı maçta da galibiyet avantajı var. Ancak tamamen de ümtitsiz değil. Futbolda herşey mümkün.

 

Yedinci hafta toplu sonuçları:

Seattle 34, Arizona 22
Atlanta 31, Tampa Bay 23
Cincinnati 27, Detroit 24
Buffalo 23, Miami 21
NY Jets 30, New England 27 (OT)
Dallas 17, Philadelphia 3
Washington 45, Chicago 41
Carolina 30, St. Louis 15
San Diego 24, Jacksonville 6
San Francisco 31, Tennessee 17
Green Bay 31, Cleveland 13
Kansas City 17, Houston 16
Pittsburgh 19, Baltimore 16
Indianapolis 39, Denver 33
NY Giants 23, Minnesota 7