Skip to content
Menu

John McCain’in hastalık açıklaması kutuplaşmış ABD başkentini tek ses yaptı

AMERİKA BÜLTENİ (20 Temmuz 2017)

ABD politikasının son 20 yıldaki en etkili isimlerinden biri olan Cumhuriyetçi Partili Arizona Senatörü John McCain’in beyin kanseri olduğunu açıklaması, keskin bir kutuplaşma yaşayan Amerikan başkentini McCain övgüsünde birleştirdi. Askeri pilot olarak katıldığı Vietnam Savaşı sırasında uçağı düşürülüp yakalanınca 5 yıl Vietnam’da esir kampında kalan, 1982’den sonra 4 yıl milletvekilliği ve 1986’dan beri 31 yıldır Arizona Senatörü olan McCain, 2000 yılında George W. Bush’a karşı kaybettiği Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığını 8 yıl sonra kazanmış ve 2008 yılındaki tarihi seçimde Obama’ya karşı Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde gözünün üst tarafında oluşan bir kan pıhtısını almak için bir ameliyat geçiren McCain halen evinde dinleniyordu. Ancak bu ameliyat, kafatasının içinde çok daha ciddi bir sorunun tespit edilmesine neden oldu. McCain’in beyninde tespit edilen tümörün daha önceki kurbanlarının yüzde 10’u 5 yıl yaşamda kalabiliyor. Ortalama yaşam süresi ise tedavi ile 14 ay.

McCain’in farklı görüşleri dinlemeye, diyaloga, tartışmaya açık kişiliği, onu ABD başkentinde kutuplaşma üstü bir karakter haline getirdi ve politik tavrını en keskin eleştirenler nezdinde bile saygı görmesine yol açtı. Bunun en tipik göstergesi ise Çarşamba günü hastalığını açıkladıktan hemen sonra başkent Washington’da politik yelpazenin her tarafından gelen mesajlar oldu. İşte Senatör McCain’in hastalığının sosyal medyada duyulması ve ardından gelen bazı önemli sosyal medya mesajları:

 

”Melania ve ben, dualarımızı ve iyi dileklerimizi Senatör McCain’e ve bütün McCain ailesine gönderiyoruz. Tez zamanda geçmiş olsun”
***

 

”Karen ve ben Senatör McCain için duacıyız. Kanser yanlış adama bulaştı. John McCain bir savaşçı ve bu savaşı da kazanacak. Tanrıya emanet”
***

 

”John McCain bir Amerika kahramanı.Bugüne kadar tanıdığım en cesur savaşçılardan biri. Kanser, kimin yoluna çıktığını bilmiyor. Cehennemin dibine yolla bu hastalığı John”
***

 

”Bütün yaşamı boyunca defalarca sergilediği gibi asla John McCain’e karşı bahse girmeyin. Bir an önce iyileşmesi için en iyi dileklerimi sunuyorum”
***

 

”John McCain, karşısına çıkan sorun kadar zorlu bir insan. Bu akşam, John, Cindy, harika çocukları ve bütün ailesi düşüncelerimizde”
***

 

”John McCain bir kahraman, yurtsever ve savaşçı. Ona arkadaşım demek gurur duyduğum bir ayrıcalık. Paul ve ben, iyileşmesi ve ailesi için duacıyız”
***

 

”Sadece 2 hafta önce, John McCain ve ben Pakistan ve Afganistan’da dolanıyorduk. İnanın, John mücadele kıvamında. Kazanacağına eminiz”
***

 

”John McCain bir kahraman, en saygın senatörlerden biri ve bir dost. Bütün ülkenin umudu ve duaları onunla ve ailesiyle.”
***

 

”Senator McCain daima bir savaşçıydı. Böyle biri o. Sadece Cumhuriyetçiler ve Demokratlar olarak değil bütün Amerikalılar olarak onunlayız”
***

 

”John McCain sıkı bir savaşçı. Bu hastalıkla da cesaret ve azimle savaşacığını biliyoruz.”