Skip to content
Menu

Havada ‘erkeksiz uçuş’ sosyal medyada yankı buldu

AMERİKA BÜLTENİ (25 Ekim 2017)

Southwest Airlines adlı Amerikan havayolu şirketinin St. Louis’den San Francisco’ya gerçekleşecek uçuşunda görevli hostesler ve pilotlar uçuş öncesi hazırlık için bir araya geldiğinde tesadüfen oluşmuş ekibin sıradışı özelliğinin çabucak farkına vardılar: Uçuş ekibinde tek bir erkek bile yoktu. Pilotların, yer teknisyenlerinin ve kabin ekibinin tamamı kadınlardan oluşuyordu. Bu sıradışı manzarayı ölümsüzleştirmek için uçuştan önce birlikte çektikleri ‘erkeksiz uçuş’ fotoğraflarıı Amerikan sosyal medya kullanıcıları arasında büyük ilgi gördü.

 

Bu paylaşıma itirazlar da vardı. Bir Southwest Airlines yolcusu, firmanın Tweetine, ‘’neden ekibin tamamı erkeklerden oluştuğunda ‘kadınsız uçuş’ sevinci yaşayıp tweet atmıyorsunuz? Bu adil değil!’’ diye yazdı. Ancak yoğun eleştiri üzerine bu yolcu daha sonra Tweetini sildi.

ABD’de kadın pilotlar, toplam ticari yolcu uçağı pilotlarının yüzde 6’sını oluşturuyor. Bu da, tamamı kadınlardan oluşan bir uçuş ekibini nadir görülen bir durum yapıyor.

Southwest Airlines kadınların hak ve eşitlik mücadelesine sempatisi ile biliniyor. Colleen Barrett, Soutwest Airlines CEO’su olduğunda ABD’de ilk kez bir havayolu şirketinin başına bir kadın geçmişti. Firma, bu yılın başındaki ‘kadın yürüyüşlerine’ destek amacı ile yürüyüş günlerindeki uçak kabinlerini pembeye dönüştürmüştü. Şirket ayrıca havacılık sektöründe kadın sayısını artırmak için kadın öğrencilere özel burslar sağlıyor.

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter’dan takip edebilirsiniz