Skip to content
Menu

ABD Kongresi’nin Çay Partili muhafazakar üyesi kokainle yakalanmış

rek-trey-radel

AMERİKA BÜLTENİ (20 Kasım 2013)

ABD Temsilciler Meclisi’nde Florida’yı temsil eden Cumhuriyetçi Partili Milletvekili Trey Radel’in kokain alırken yakalandığı ve gözaltına alındığı açıklandı. Federal Narkotik Bürosunun operasyonu Washington DC’de bir uyuşturucu satıcısını yakalamasıyla başladı. Satıcı, müşterilerinden birinin de Kongre üyesi olduğunu itiraf etti. Daha sonra Kongre üyesini arayan satıcı, 29 Ekim günü uyuşturucu satışı yaptı. Bunun üzerine milletvekilinin evine giden federal görevliler, milletvekilini gözaltına aldı.

Geçen yıl yapılan seçimde milletvekili seçilen Radel, bugün ‘kokain bulundurmak suçundan’ mahkeme karşısına çıkacak. Suçu sabit görülürse cezası 180 güne kadar hapis, ve/veya 1000 dolar para cezası olacak. Radel yaptığı açıklamada, ‘’Ailemi, başta eşim ve oğlum olmak üzere ailem ile güneydoğu Florida halkını zor duruma düşürdüğüm için derin bir üzüntü duyuyorum. Alkolizmle mücadele ediyorum ve bud a beni son derece sorumsuz bir tercihe zorladı. İyi bir baba ve eş olmak için profesyonel yardıma ihtiyacım var’’ dedi.

Milletveili olmadan önce radyo yorumculuğu ve gazete sahipliği yapan ve aşırı muhafazakar görüşleriyle bilinen Radel, Çay Partisinin desteğiyle önseçim ve seçimi kazanmıştı.