Skip to content
Menu

Buffalo, Patriots’un fiyakasını fena bozdu; NFL’de 3’ncü hafta sonuçları

Patriots'tan Wes Welker, Buffalo Bills defansından Leodis McKelvin (21) ile Reggie Corner'ı geçmeye çalışıyor.

AMERİKA BÜLTENİ (25 Eylül 2011)

Amerikan Futbolu Ligi NFL üçüncü haftasında da birbirinden heyecanlı karşılaşmalara ve dikkat çekici sonuçlara sahne oldu. İşte NFL’de haftanın maçlarının kısa bir değerlendirmesi:

Günün en dikkat çekici sonucu hiç şüphesiz New York eyaletinin Buffalo şehrinde yaşandı. Geçen sezon NFL’de toplam 4 galibiyet alabilen Buffalo Bills, bu sezonun 3’ncü maçını da kazanması Buffalo’yu bayram yerine çevirdi. Buffalo Bills, son 21 maçın 20’sini kaybettiği rakibi ve NFL’in her zaman şampiyonluk favorisi takımı New England Patriots’u, bir ara 21 – 0 geri düştükleri oldukça çekişmeli ve zevkli bir maç sonunda 34 – 31 yenmeyi başardı. Son 15 maçtır yenilgi yüzü görmeyen New England Patriots ilk yenilgisini yaşamış oldu. Maçın kahramanı ise, 31-31 beraberlik halindeki maçın son saniyelerinde 28 yardlık saha golü vuruşuyla takımına 3 puanlık avantaj getiren Rian Lendell oldu.

Ligin diğer sürpriz takımı Detroit de üçte 3 yaptı

Detroit Lions, 1980 yılından beri ilk kez sezona 3’te 3 yaparak başlamanın sevincini yaşıyor. Detroit aslanları, Minnesota Vikings’i Minneapolis’te uzatmalarda gelen saha golüyle 26 – 23 yenerken, 1997 yılından beri rakibini ilk kez deplasmanda galip gelmeyi de başardı. Maçın ilk 30 dakikasında 20 – 0 geriye düşen Detroit Lions, buna rağmen aldığı galibiyetle haftaya damga vuran takımlardan biri oldu.

Cam Newton ilk galibiyetini yaşadı

NFL’de birçok kişinin gözü, Carolina Panthers’in çaylak oyun kurucusu Cam Newton’un üzerindeydi. Kariyerinin ilk oyun kurucu (Quarterback) maçlarının ilk ikisinde de isabetli pas rekorları kıran Newton’un muhteşem performansı ilk maçta galibiyete yetmemişti. Ancak Pazar günü bir ara gök boşalırcasına yağan yağmura rağmen, Carolina, Jacksonville Jaguars karşısında 16-10 galip gelerek yenerken Newton da, oyun kurucu olarak ilk galibiyeti ile tanışmış oldu.

Kansas Chiefs’in galibiyet hasreti devam ediyor

İlk iki haftada galibiyet yaşayamayan iki takımdan Kansas Chiefs takımı ise üçüncü haftasında da San Diego Chargers’a 20-17 yenilerek, 3’te 3 mağlubiyetle taraftarına hüsran yaşatmaya devam etti. İlk iki haftada kaybeden Seattle Seahawks ise Arizona Cardinals’ı 13-10 yenerek taraftarına biraz nefes aldırdı.

New York takımları

New York takımlarından Jets, Oakland’ta Raiders’a 34 – 24 yenilirken, New York Giants ise Philadelphia’da, Eagles’ı, oyun kurucusu Eli Manning’in 4 TD pası ile süslediği muhteşem performansı ile  29 – 16 yendi.

Ligde haftanın son maçında Washington Redskins ile Dallas Cowboys takımları Pazartesi akşamı Dallas’ta karşı karşıya gelecek.

NFL’de haftanın diğer sonuçları şöyle:

Pittsburgh Steelers 23 – Indianapolis Colts 20

Houston Texans 33 – New Orleans Saints 40

Miami Dolphins 16 – Cleveland Browns 17

Denver Broncos 14  –  Tennessee Titans 17

San Francisco 49ers 13 – Cincinnati Bengals 8

Baltimore Ravens 37 –  St. Louis Rams 7

Green Bay Packers 27 – Chicago Bears 17

Atlanta Falcons 13 – Tampa Bay Buccaneers 16

PAZARTESİ

Washington Redskins (2-0) – Dallas Cowboys (1-1)

Dallas, Pazartesi, 20:30, ESPN