Skip to content
Menu

New York’ta 6 konserlik Bjork şenliği başladı

AMERİKA BÜLTENİ (3 Şubat 2012)

Kendine özgü tarzıyla tüm dünyada geniş bir hayran kitlesi olan İzlandalı şarkıcı Bjork, son albümü Biophilia’yı New York’ta 6 gösterilik konser serisiyle hayranlarıyla paylaşıyor. Queens, Flushing’deki New York Hall of Science’de 3 Şubat Cuma akşamı gerçekleşen konser şovların diğerleri 6, 9, 12, 15 ve 18 Şubat günlerinde gerçekleşecek. Müzik ve görselliğin içiçe geçtiği ‘audio-visual’ şovlarda Bjork’e 24 kişilik bir İzlanda korosu da eşlik ediyor. Geçtiğimiz Ekim ayında yayınlanan Biofilia’daki her şarkı, Ay’dan Virüs’e kadar bir bilimsel temaya dayanıyor.

Caz severlerden, klasik rock severlere, elektronik müzik tutkunlarınan pop müzik dinleyicilerine kadar oldukça geniş bir yelpazeden hayranı olan Bjork bugüne kadar tam 12 Grammy ödülü kazandı. Dancer in the Dark filmindeki rolüyle ise 2000 yılında Cannes film festivalinin en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

Biophilia, Bjork’un 7’nci albümü. Apple işbirliğiyle, uygulaması yapıldığı için ‘ilk app albüm’ olarak müzik tarihine geçti. Apple, her şarkının anlatıldığı tema için ayrı bir app hazırladı. Bir ana app’ın içinde gelen app’larda Bjorkseverler hem müziğin keyfine varıyor hem de şarkının anlattığı bilimsel konuda bir yolculuğa çıkıyor. Dinleyiciler, temaların kendi versiyonlarını da yaratabiliyor. Konserlerinde de Bjork, benzeri perfomansı canlı şovla gerçekleştirerek, dinleyicilerini de şova ortak ediyor.

 

‘Biophilia’

Tarih:  3, 6, 9, 12, 15 ve 18 Şubat

Saat: 20:30

Yer: New York Hall of Science

47-01 111 St., Flushing

Bilet: $75/ticketmaster.com