Skip to content
Menu

Türkiye fırtınaya teslim: Ülkenin orta ve batısında hayat felç

AJANSLAR (18 Nisan 2012)

Yurt genelinde etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına bir çok bölgede hayatı olumsuz etkiledi. Kara, hava ve deniz ulaşımında çeşitli aksaklıklar yaşanırken, fırtına nedeniyle ağaç, elektrik direkleri ve çatıların uçması üzerine yaralananlar olduğu bildirildi.

İstanbul’da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Teşvikiye Caddesi’nde inşaat halindeki binanın iskelesi ve üzerinde reklam panosu olan dış perdesi çöktü. İskelenin bir kısmı, inşaatın yanında bulunan ve tadilat halindeki Harbiye Polis Merkezi’nin üzerine bir kısmı da yola devrildi. Yolda park halinde olan 34 TFP 07 plakalı ticari taksi, devrilen iskelenin altında kalırken, hafif yaralanan sürücüsü, vatandaşlar tarafından araçtan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yine park halindeki bir otomobilin de inşaattan kopan parçalardan dolayı camları kırıldı.

İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle Boğaziçi Köprüsü’nde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreyi geçmesi halinde ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı Boğaziçi Köprüsü, anlık olarak saatte 117 kilometreye çıkan rüzgarın etkisinde kaldı. Bunun üzerine güvenlik kuvvetlerince Boğaziçi Köprüsü girişlerinde trafik durdurularak, araçların kontrollü olarak geçişine izin verildi.

Rüzgarın hızının bir ara 120 kilometreyi geçmesi nedeniyle trafik tamamen durduruldu. Aynı uygulama, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde de gerçekleştirildi.

Rüzgarın hızının zaman zaman saatte 120 kilometreyi bulması nedeniyle her 2 yönde ulaşımın aralıklarla durduruldu, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki trafik, rüzgarın kısmen etkisini yitirmesi üzerine normal seyrine geçti.

İç hatlarda Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy deniz otobüsleri seferleri şu an yapılamıyor. Dış hatlarda ise saat 15.30’daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri ile saat 14.00’teki Pendik-Yalova ile Yalova-Pendik hızlı feribot seferleri iptal edildi.

Şişli’de inşaat halindeki binanın iskelesi ve dışındaki perde, tadilatta olan Harbiye Polis Merkezi’nin üstüne ve yola devrildi.

İstanbul’da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Teşvikiye Caddesi’nde inşaat halindeki binanın iskelesi ve üzerinde reklam panosu olan dış perdesi çöktü. İskelenin bir kısmı, inşaatın yanında bulunan ve tadilat halindeki Harbiye Polis Merkezi’nin üzerine bir kısmı da yola devrildi.

Yolda park halinde olan 34 TFP 07 plakalı ticari taksi, devrilen iskelenin altında kalırken, hafif yaralanan sürücüsü, vatandaşlar tarafından araçtan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yine park halindeki bir otomobilin de inşaattan kopan parçalardan dolayı camları kırıldı.

İtfaiye ekipleri iskeleyi ve kalan perdeyi binadan sökmek için merdivenle çalışma yaparken, arama kurtarma ekipleri de enkaz kaldırma çalışmasını sürdürüyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentteki fırtına nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine çatılarla ilgili 300 civarında ihbar geldiğini, çatılardan dolayı Çekmeköy ve Harbiye’de birer yaralı olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını bildirdi.

-Fırtınanın hızı-

Kuvvetli fırtına yurdun iç ve batı bölgelerinde etkili olurken, rüzgarın satteki hızı Atatürk Havalimanı’nda 105, Kumkapı ve Cihanbeyli 104, Bursa’da 85, Ankara ve Konya’da 72 kilometreye ulaştı.

Fırtınanın gece saatlerinden itibaren etkisini azaltacağı, yarın güney ve iç bölgelerde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

-İç ve batı bölgelerde fırtına etkili oluyor-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, tahminler doğrultusunda bugün güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar, halen iç ve batı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Bugün şu ana kadar ölçülen gün içi maksimum rüzgar hızı değerleri; Datça 137, Amasra 125, Şarkikaraağaç 120, Elmadağ 110, Foça 108, Şuhut 101, Fethiye 88, Bodrum 87, Güney 82, Cihanbeyli ve Emirdağ 81, Yatağan 75, Zonguldak 73, Afyon 65, Ankara’da 60 km/saat oldu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara’nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi bekleniyor.

-THY, yarınki 42 seferini iptal etti-

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul’da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle yarınki 42 iç ve dış hat seferini iptal etti.

THY, iptal seferlere ilişkin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, olumsuz hava koşulları(güneyli rüzgar) nedeniyle hava yolu ulaşımında aksamalar olduğu ve yarın itibarıyla bazı seferlerin iptal edildiği belirtildi.

-Cihanbeyli-Konya karayolu trafiğe kapatıldı-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Ankara-Konya arasında şiddetli rüzgarın etkisiyle kum fırtınası oluştuğunu ifade etti.

Kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra inmesinden dolayı Ankara-Konya karayolunun Cihanbeyli-Konya kesiminin saat 13.00’den itibaren trafiğe kapatıldığını kaydeden Soluk, yolun kapalı olan bölümünde mahsur kalan araçların bulunduğunu açıkladı. Mahsur kalan araç ve yolculara yardım için yola çıkan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait 2 aracın, görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle kaza yaptığını belirten Soluk, fırtınanın etkisini yitirmesini beklediklerini, görüş mesafesinin uygun hale gelmesinden sonra yolun trafiğe açılacağını söyledi.

-Konya’da Türk Yıldızları gösterisi iptal edildi-

Bu yıl Konya’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Yıldızları’nın yapacağı gösteri çıkan fırtına nedeniyle iptal edildi.

Kentte hayatı olumsuz etkileyen şiddetli rüzgar ve kum fırtınası nedeniyle ağaçlar ve tabelalar devrildi, bina çatıları uçtu. Zincirleme trafik kazalarında ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü.

-Muğla’da balıkçı tekneleri battı-

Marmaris’te sabah saatlerinden itibaren güneybatı yönünden esen lodos etkisini göstermeye başladı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına, ilçede çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların zarar görmesine neden oldu.

Rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye ulaştığı Bodrum’un Ortakent-Yahşi beldesi Yalı Mahallesi’ndeki bazı telefon direkleri devrildi. Ortakent Yahşi sahilindeki bir iskele ise fırtına nedeniyle yerinden sökülerek karaya sürüklendi. Limanda demirli bulunan 3 balıkçı teknesi battı, 10 teknede ise maddi hasar meydana geldi.

Ortaca’da sabah saatlerinde başlayan rüzgarın etkisiyle birçok yerde ağaçlar devrildi. Yola devrilen ağaçlar, trafiğin aksamasına neden oldu. İlçeye bağlı Eskiköy’de bulunan bir elektrik trafosunda yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangının ardından trafoda onarım çalışmalarına başlandı. Dalaman’da iş yerinin üzerine devrilen ağaç, maddi hasara yol açtı. Köyceğiz’de ise demirli bir tekne battı.

-Eskişehir’de 1 yaralı-

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu’nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım (26) yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırım’ın hayati tehlikesi bulunmuyor.

Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri’ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında  hasar meydana geldi. Sürücüler, şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

-Fethiye’de seralar zarar gördü-

Fethiye ve çevresinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle Kadıköy, Kumluova ve Karadere beldeleri ve bazı köylerdeki onlarca sera zarar gördü. Saatteki hızı 88 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle Kadıköy beldesinde ilköğretim okulunun çatısı uçtu. Fırtına, beldedeki zeytin ağaçlarını söktü.

Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinin Babadağ mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince kontrol altına alınan yangında 5 dekar alan zarar gördü.

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde de lodos nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi.

-İzmit Körfezi’ndeki deniz otobüsü seferleri iptal edildi-

Kocaeli’deki şiddetli lodos nedeniyle İzmit Körfezi’ndeki deniz otobüsü ve Eskihisar-Topçular feribot seferleri iptal edildi.

İl genelindeki şiddetli rüzgar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Deniz Ulaşım Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren deniz otobüslerinin İzmit, Körfez, Karamürsel ve Körfez seferlerinin karşılıklı olarak iptaline yol açtı.

Öte yandan, Gebze-Yalova arasında çalışan Eskihisar-Topçular feribot seferleri de kuvvetli lodos dolayısıyla iptal edildi.

Uşak’ta çatılar uçtu

Uşak kent merkezinde gece geç saatlerden itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli fırtına bir çok binanın çatılarını uçurdu. Saatteki hızı 38 kilometreyi bulan şiddetli fırtına özellikle Kemal Öz Mahallesi İbrahim Tahtakılıç Caddesi üzerindeki bir çok binanın çatısını uçurdu. Fırtına nedeniyle yüksek katlı binalardan uçan çatılar otomobillerin üzerine düştü.

İbrahim Tahtakılıç Caddesi üzerindeki Okkaoğlu apartmanı önündeki bir otomobil kullanılamaz hale gelirken bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi. Uçan çatılar apartmanlardaki dairelerin balonlarına da zarar verdi. Polis ve belediye ekipleri çatıları uçan binalar ve otomobillerde inceleme yaptı.

Bu arada Meteoroloji şiddetli rüzgarın gün boyu devam edeceğini bildirerek vatandaşları uyardı.

MUĞLA HAYAT FELÇ OLDU

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan fırtına günlük hayatı felç etti. Marmaris’i sabah saatlerinden itibaren etkisi altına alan fırtına çok sayıda ağacın devrilmesine neden olurken ilçedeki birçok işyeri kepenk kapattı. Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan ve güneybatı yönünden esen lodos çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların uçmasına neden oldu. Marmaris Otogarı’nda devrilen bir ağaç elektrik direklerine zarar verdi. İlçenin bazı mahallelerinde devrilen ağaçlar trafiğin kapanmasına

neden oldu. Sahil de ise dalga boyunun 5 metreyi bulduğu, teknelerin dev dalgaların arasında batma tehlikesi geçirdiği gözlendi. Yükselen dalgalar Yat limanındaki restoran ve kafelerin içlerine kadar geldi. Fırtına ve dalgalardan çok sayıda masa, sandalye ve reklam tabelalarının zarar gördüğü belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın yarın sabaha kadar etkisini sürdüreceğini belirtti. Bölgede kuvvetli yağışın beklendiğine işaret eden yetkililer, olası su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Zonguldak’ta fırtına çatıları uçurdu

Zonguldak’ı kar ve selden sonra şimdide fırtına vurdu. Fırtına bir evin çatısını uçururken, çatı katında bulunan yaşlı bir kadın ve yoldan geçen dört öğrenci son anda faciadan kurtuldu.

Konya’da Türk Yıldızları gösterisi çıkan fırtına nedeniyle iptal edildi

Bu yıl Konya’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Yıldızları’nın yapacağı gösteri çıkan fırtına nedeniyle iptal edildi.

Etkinlikler kapsamında Konya Havaalanı’nda düzenlenen Türk Yıldızları gösterisi için, 40 ülkeden Konya’ya gelen çocuklar ile çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi minibüslerle aprona getirildi.

Türk Yıldızları’nın gösterisini izlemek için apronda bekleyen çocuklar ve töreni izlemeye gelen vatandaşlar, hızını giderek artıran fırtına nedeniyle zaman zaman yürümekte bile zorlandı.

Fırtınanın dinmemesi üzerine yetkililer, gösterinin iptal edildiğini ancak uçakların, pistten, seyircilerin bulunduğu alana geleceğini duyurdu. Gösteri uçaklarının aprona gelmesinin ardından çocuklar uçakları inceledi, pilotlarla hatıra fotoğrafı çektirdi, onlardan imza aldı.

Çocuklarla sohbet edip onların yönelttikleri soruları yanıtlayan pilotlar, ”Bugün burada çocuklarımız için uçmak isterdik ancak olumsuz hava şartları nedeniyle uçamadık. Çocuklar için en kısa zamanda bu gösteriyi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Bursa’yı fırtına vurdu

Saat 13.30 sıralarında başlayan fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Haşimişcan Caddesi’nde toplu konut inşaatındaki çalışanlar fırtına sebebiyle kendilerini atacak kapalı mekan aradı. İnşaat sahasında toz bulutu oluştu. Fırtınadan etkilenen çocuklar ve kadınlar ayakta güçlükle durabildiler. Bazı vatandaşlar ise tutanacak sabit cisim aradılar. Kent merkezinde çok sayıda işyerinin camı kırıldı, tabelalar devrildi, ağaçlar yıkıldı. Trafolarda çıkan yangına itfaiye ekipleri anında müdahale etti. Yaşanan yangın sebebiyle kent merkezinin büyük bölümüne elektrik verilemedi. Öte yandan fırtınadan yarım saat sonra yağmur başladı. Yağmur yağışı ise fırtınanın ardından yaşandığı için çamur şeklinde gerçekleşti.

Bartın’da fırtına ağaçları söktü

Bartın merkez Yukarı Çarşı caddesinde bulunan Bartın Sağlık Müdürlüğü binasının arka bahçesinde bulunan 100 yıllık ıhlamur ağacı fırtınaya yenildi. Ihlamur ağacı kökünden devrildi. Büyük bir gürültü ile yıkılan ıhlamur ağacı, sağlık müdürlüğü çalışanları ve çevredeki vatandaşları korkuttu.

Fırtına sebebiyle kent merkezinde bir çok ağaç yıkıldı. Fırtına sebebiyle oluşan ses de vatandaşları tedirgin etti. Yıkılan ağaçlar ve kopan dallar belediye ekipleri tarafından yollardan kaldırıldı.

Denizli’de bir kişi öldü

 

Yurdun özellikle batı bölgelerini etkisi altına alan şiddetli rüzgar ve kısa süreli fırtına Denizli’de de sabah saatlerinden itibaren zaman zaman etkili oldu. Saatteki hızı zaman zaman 40 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar sebebiyle vatandaşlar yolda yürümekte zorlandı. Öğle saatlerine kadar etkili olan şiddetli rüzgar öğleden sonra etkisini yitirirken, yerini kısa süreli yağmura bıraktı.

Öte yandan sabah saatlerinde Çal ilçesine bağlı Kaplanlar Köyü’nde meydana gelen olayda İsmail Karagönlü (28), yönetimindeki 20 NE 197 plakalı motosikletiyle seyir halindeyken, şiddetli rüzgar sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından İsmail Karagönlü’nün cenazesi otopsi yapılmak üzere Çal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bodrum’da tekneler battı

Bodrum’da fırtına yüzünden tekneler batarken, bir kafeninde duvarı çöktü.

Frtına Söke’yi yıktı geçti

Söke’de sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan şiddetli fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Fırtınanın devirdiği ağaçlar işyeri ve araçların üzerine düşerek maddi hasara nenden oldu.

Söke’de hızı zaman zaman 80 ile 100 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına, şehir merkezinin çeşitli noktalarında ağaçların devrilmesine neden oldu. Bazı kesimlerde çatılardaki televizyon antenleri uçarken, çatılarda da kiremitlerin uçtuğu öğrenildi. İlçenin Çeltikçi Mahallesi Huzur Yapı Sitesi Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulu bahçesindeki bir ağaç okulun yanında park halindeki 09 K 4915 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Maddi hasarın oluştuğu özel otomobilin ön camı patladı.

Diğer taraftan Söke merkez Abdi İpekçi Caddesi Gar karşısında ve Söke Santral Garaj karşısında ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri ekiplerince kaldırıldı. Şiddetli rüzgar ve fırtına ile ilgili meydana gelen olaylarda vatandaşların zarar görmemesi ve yaralanmaların olmaması sevindiren taraf oldu.

Fırtına Ankara’yı da vurdu

Ankara’da etkili olan fırtına bir çok binanın çatısının uçmasına, ağaç ve direklerin devrilmesine neden olurken, Ankaralılar fırtına nedeniyle yolda yürümekte zorlandı.

Türkiye’nin bir çok bölgesinde etkili olan fırtına başkenti de vurdu. Öğle saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına nedeniyle bir çok binanın çatısı uçtu. Levhaların söküldüğü ve direklerin devrildiği fırtınada vatandaşlar yürümekte bile zorlandı. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde de şiddetli rüzgar nediniyle Mogan gölünde dev dalgalar görüldü. Göl kenarında gezmek isteyen vatandaşlar uçma tehlikesi yaşadı. Mogan gölündeki sazlıklar da şiddetli rüzgar nedeniyle koparak kıyıya sürüklendi. Ankara’da fırtına nedeniyle şu ana kadar can kaybı yaşanmazken, yaralananlar olduğu öğrenildi.

Afyonkarahisar’da eğitime ara verildi

Afyonkarahisar’da, saatteki hızı zaman zaman 65 kilometreye ulaşan lodos yaşamı olumsuz etkiliyor.

Lodos nedeniyle Dinar ilçesindeki okullarda bugün eğitime ara verildi.

Fırtına, Beşiktaş Meydanı’nı birbirine kattı

İstanbul’da etkili olan şiddetli fırtına Beşiktaş Meydanı’nı birbirine kattı. İş yerlerinin önündeki şemsiyeler havada uçuşurken kırılan ağaç dalları tehlike saçtı.

Vatandaşlar iş yerlerine ve kuytu yerlere sığındı. Bazı iş yeri sahipleri de tente ve şemsiyelerinin uçmaması için yoğun çaba harcadı. Kısa bir süre devam eden şiddetli fırtına sonrasında iş yeri sahipleri ortalığa saçılan malzemelerini topladı.

Fırtına çatıyı uçurdu: 1 ölü, 1 yaralı

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı İbrahimözü köyünde fırtınanın, onarımı yapılan evin çatısını uçurması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Yurdun iç ve batı bölgelerinde fırtına etkili olmaya devam ediyor. Göynük ilçesi İbrahimözü köyü Safranlar mahallesinde Ali Lafçı (62) ve Mehmet Dilmen (50) isimli vatandaşlar, tek katlı bir evin çatısını onardıkları sırada fırtına çıktı. Şiddetli fırtına nedeniyle çatının bir bölümü uçtu. Fırtına, çatıda bulunan Ali Lafçı’yı 15 metre uzaklıktaki tek katlı bir evin çatısına, Mehmet Dilmen’i de çatıyla birlikte 10 metre uzağa savurdu. Köylüler, yaralanan 2 kişi için ambulans istedi. Köye, Sakarya’nın Taraklı ilçesinden ambulans gönderildi. Durumlarının ağır olması nedeniyle yaralılar, köylüler tarafından Göynük Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Ali Lafçı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralının hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Olayın ardından, Göynük’ten gelen cumhuriyet savcısı jandarma ile birlikte olay yerinde inceleme yaptı. Görgü tanığı olan Ali İşler (17), Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, fırtınanın, onarım için çatıya çıkan 2 kişiyi çatıyla birlikte uçurduğunu söyledi.

Karaman’da şiddetli rüzgar

Karaman’da hızı zaman zaman saate 100 kilometreyi bulan rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Karaman-Konya karayolunun 15. kilometresinde aşırı rüzgar nedeniyle yol kenarındaki karpuz tarlasının üstündeki naylonlar, karayoluna uçtu. Yolu kaplayan naylonları kaldırmaya çalışan trafik polisleri zor anlar yaşadı.

Karaman merkeze bağlı Yollarbaşı beldesinde çiftçi Durmuş Arılı, 75 dekar karpuz ektiği tarlasının üstünü naylon örtü ile kapattı. Sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, tarlanın üstündeki naylonları Karaman-Konya karayoluna uçurdu.

Yol kenarındaki ağaç ve çalılara takılan naylonların kapladığı yolda, ulaşıma bir süre ara verildi.

Karaman Bölge Trafik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ellerindeki bıçak ve ağaç parçalarıyla yoldaki naylonları 1 saatlik çalışma sonucu temizledi. Çalışmanın ardından yol tekrar ulaşıma açıldı.

Karpuz tarlasının sahibi Arılı, hasadı erken yapmak için ekili alanın üstünü naylon örtü ile kapladığını ifade ederek, ”Bu bir afet. Yaklaşık 200 bin lira zararım var. Buna mı yanayım, vatandaş mağdur oldu ona mı yanayım? Bir şey diyemiyorum” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de fırtına 

Eskişehir’de saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor.

Eskişehir Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, il genelinde rüzgar, güneyden yer yer fırtına şeklinde esiyor.

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu’nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım (26) yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırım’ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri’ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Sürücüler, şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

Fırtınanın gün içinde hızını azaltacağı, yarına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

Taksim İlkyardım Hastanesi’nin çatısı uçtu

İstanbul’da etkili olan fırtına Taksim İlkyardım Hastanesi’nin çatısını uçurdu. Çatı park halindeki bir otomobilin üzerine düştü.

Taksim İlkyardım Hastanesi de fırtınadan nasibini aldı. Hastanenin çatısı park halindeki bir otomobilin üzerine çöktü. Şans eseri çökmeden dolayı ölen ya da yaralanan olmadı.

Bu arada fırtına yüzünden yaralanan bir kişi hastanenin acil servisine getirildi. Şahsın başından yaralandığı görüldü.