Skip to content
Menu

Amerikan Futbolu Ligi NFL’de mutlu son

Amerikan Futbolu Ligi NFL’de, lig sahipleri ile oyuncular arasındaki anlaşmazlık nedeniyle başlayan, lig tarihinin en uzun süreli lokavtı 4,5 ay sonra sona erdi. Futbolseverler ligin NBA liginin kaderine uğramamasının büyük sevincini yaşarken, futbolcular ise, takımları, teknik adamları ve antrenörleri ile buluşmalarına yeniden izin verilmesiyle Eylül ayı başında başlayacak lige hazırlık için kolları sıvadı.

NFL Ligi, her yol olduğu gibi Labor Day haftasonunda başlayacak ve 5 Şubat 2012 günü Indianapolis’te oynanacak 46’ncı Super Bowl kupası maçıyla sona erecek

Amerika Bülteni – ÖZEL

Futbolcuların, NFL sahiplerinin daha önce ilan ettiği 10 yıllık toplu sözleşme şartnamesini kabul etmesiyle, anlaşmazlık sona erdi. Ayrıca takımlara transfer yapma izni verilmesiyle de uzun süredir görülmemiş hızda ve yoğunlukta bir transfer trafiğinin yaşanması bekleniyor.

NFL, 9 milyar dolarlık spor ligi

NFL, 9 milyar dolarlık büyüklüğüyle, ABD’deki en büyük spor organizasyonu. Ancak NFL’in sahipleri, bu ilgi gören ligin dev gelir pastasından adil pay almadıklarını iddia ederek, 11 Mart’ta lokavta gitmişlerdi. Böylece takımlar ne bahar kampı yapabildi ne de yaz hazırlık maçları oynayabildi. Ayrıca bu yıl Ohio’nun Canton şehrinde oynanacak olan geleneksel Hall of Fame maçı da lokavt nedeniyle oynanamadı. Bugüne kadar NFL gelirlerinin yüzde 47’sini alan lig sahipleri, yapılan yeni toplu sözleşme ile gelirin yüzde 52-53’ünü alacak. Ancak futbolcular da 4 sezon sonunda ‘free agent’ statüsü kazanma hakkı elde ederek anlaşmazlıkta kendilerince önemli bir kazanım elde ettiler. NFL Ligi, her yol olduğu gibi Labor Day haftasonunda başlayacak ve 5 Şubat 2012 günü Indianapolis’te oynanacak 46’ncı Super Bowl (Super Bowl XLVI) kupası maçıyla sona erecek. (26 Temmuz 2011)