Skip to content
Menu

New York bu gece moda çılgınlığı yaşayacak

AMERİKA BÜLTENİ (8 Eylül 2011) New York, popüler caddeleri, moda merkezleri, ünlü konfeksiyon satış mağazaları ve birbirinden ünlü isimlerle bu gece yarısına kadar bir moda çılgınlığı yaşayacak. New York Geleneksel Moda Gecesi ( Fashion’s Night Out) bu gece şehir genelinde 1000’den fazla ünlü mağazada, akşam saatlerinden gece yarısına kadar, özel partiler, mini konserler, özel indirim kampanyaları ve çekilişler yapılacak. Moda severler, kıyafet almak isteyenler ya da meraklılar, istedikleri mağazaya girip, ücretsiz ikram edilen kokteyleri tadıp ve hediyeleri alabilir. Dünyaca ünlü makyaj ustalarına ücretsiz makyaj yaptırabilecekler. Yine, birçok mağaza ve ünlü marka sınırlı sayıda ürettiği özel ürünlerini sadece bu gece satışa sunacak.

İlk defa 2009 yılında yapılan ve geleneksel hale gelen bu çılgınlık artık sadece New York’a özgü de değil. Bu yıl kürenin dört bir kıtasında 18 ülkede 250’den fazla ülkede de moda gecesi gerçekleşecek.

Vogue dergisi genel yayın yönetmeni Anna Wintour’un, Condé Nast dergi grubuyla beraber, ekonomik krizden olumsuz etkilenen moda sektörünü canlandırmak için 2009 yılında New York’ta organize ettiği gece, üçüncü yılında uluslararası bir geleneğe dönüştü. Fashion’s Night Out, aynı zamanda artık New York sonbahar moda haftasının da gayriresmi başlangıç şenliğine dönüştü.

New York’ta ünlüler geçidi

New York mağazları, moda gecesi için sokaklara çıkacak New Yorkluları kendilerine çekmek için birçok farklı promosyon yaparken, birbirinden ünlü konuklarıyla da ziyaretçi sayılarını artırmaya çalışacak. Kenneth Cole’un Soho mağazasında Parachute konser verecek. Kenneth Cole’un kendisi de mağazaya uğrayacak. Kelly Rowland ve Joss Stone, Macy’s mağazasında konser verirken, Herald Square’deki ünlü mağaza gece boyunca 15’e yakın ayrı partiye ev sahipliği yapacak. Bütün partiler herkese açık ve ücretsiz. Ünlü modacı Tommy Hilfiger da burada bizzat bulunacak. Alaxa Chung Meatpacking District’teki Stella McCartney’de, acai berry kokteyleri ikram edilecek ziyaretçiler için sahne alacak. Prince Street’teki Ralph Lauren ise müşterilerine şampanya ikram edecek. Beşinci Cadde’deki Bergdorf Goodman, çok sayıda müzisyenden dizayn ustasına kadar ünlü isme evsahipliği yapacak.

New York’un hangi köşesinde ne olacak ve diğer detay bilgilerin tamamını Fashion Night Out resmi sitesinden öğrenebilirsiniz.