Skip to content
Menu

Ohio’da hayvanat bahçesi sahibi ölü bulundu; Aslan, kaplan, ayı, kurt, zürafa firarda…

Çevre otoyollardaki sürücler her an karşılarına çıkabilecek tropik hayvanlar nedeniyle uyarılıyor.

AMERİKA BÜLTENİ

(19 Ekim 2011)

Ohio eyaletinin Muskingum idari bölgesinde bulunan Muskingum County Animal Farm görülmemiş bir firara sahne oldu. Hayvanat bahçesinin sahibi ölü bulunurken, hayvanat bahçesindeki tropik hayvanların ise kaçtığı belirlenince bölgede panik başladı. Bölgede okullar tatil edilirken, çevredeki karayollarında insanlardan araçlarından çıkmamaları isteniyor. Polisin dünden beri onlarca hayvanı öldürdüğü belirtiliyor.

NBC’de yayınlanan sabah programına katılan bölge şerifi Matt Lutz, hayvanat bahçesinin sahibi Terry Thompson’un intihar etmiş olabileceği ihtimali hakkındaki soruya, ‘’Her şey mümkün’’ cevabı verdi.

Hayvanat bahçesinin güvenlik duvarlarının ve kafeslerin açık bulunduğunu belirten Polis, Thompson’un intihar etmeden önce bütün kafesleri açtığından şüpheleniyor. Bahçeden kaçan 48 hayvandan 30’u polis tarafından öldürülürken, diğer hayvanların aranmasına devam ediliyor. Eyaletin başkenti Columbus’un 55 mil doğusundaki Zanesville şehri ve çevresinde okullar da güvenlik nedeniyle bugün tatil edildi. Bahçede, aslan ve kaplanların yanı sıra, zürafa, çita, kurt, deve ve ayılar da vardı. Polis ayı ve kurtların öldürülen hayvanlar arasında olduğunu, geri kalan hayvanların da otoyol çevresinde olduğunun tahmin edildiğini kaydediyor.

Çevre sakinleri, hayvanat bahçesi sahibi Thompson’un bahçenin izinleri, sık sık kaçan hayvanlar ve komşuların şikayetleri nedeniyle başının hukuki sorunlarla dertte olduğunu ve yakın zaman önce kısa süreliğine hapse girip çıktığını belirtiyor.