Skip to content
Menu

Dünyanın en fazla yabancı ziyaretçisi olan 100 kentinden 41’i Asya’da

AMERİKA BÜLTENİ (8 Şubat 2018)

Piyasa araştırmaları şirketi Euromonitor International’ın her yıl yayınladığı ‘dünyanın en fazla ziyaret edilen 100 kenti’ listesinin sonuncusunda Hong Kong, önceki 8 yılda da olduğu gibi yine dünyanın en fazla ziyaret edilen kenti oldu. Liste kente gelen ve 24 saatten uzun kalan yabancı pasaportlu ziyaretçi sayısına göre oluşturuluyor.
Dünya Ekonomi Forumu’nun aktardığı habere göre, Çin ana karasından gelenlerin de dahil olduğu 26,6 milyon yabancı ziyaretçi ile Hong Kong listenin ilk sırasında yer alırken, Tayland’ın başkenti Bangkok 21.2 milyon ziyaretçi ile ikinci sırada 19.2 milyon ziyaretçi ile Londra da üçüncü sırada yer aldı.

Asya-Pasifik turizminde yükseliş sürüyor

Listenin en çarpıcı yanı ise dünyanın en fazla ziyaret edilen 100 kentinin 41’inin Asya-Pasifik bölgesinde yer alması. 2010 yılında aynı bölgeden 34 şehir listed yer alırken, bu sayının 2025 yılında 47’e yükseleceği öngörülüyor. Uzak Asya kentlerindeki turist patlamasının en önemli nedeni Çin’in hızla büyüyen orta sınıfının turizm piyasasını adeta patlatması oldu. 2025 yılına kadar Singapur’un da Londra’yı geçeceği öngörülüyor. Böylece, Dünyanın en çok ziyaret edilen kentler listesinin ilk beş sırasını da Asya Pasifik ülkeleri oluşturacak.

Avrupa geriliyor

Listede Avrupa kentlerinin yabancı ziyaretçi sayısında önemli bir gerileme içinde olduğu görülüyor. Buna, Eurozone krizi, mülteci akını ve buna karşı oluşan reaksiyon, terörist saldırılar ile Brexit gibi nedenler gösteriliyor. Paris ve Londra gibi turist çeken merkezler ise kıtanın bu genel gidişatının dışında kalmayı yine de başardı. Yine, Yunanistan, İtalya ve İspanya’daki bazı kentler de Orta Doğu ve Afrika’dan gelen insanlar nedeniyle listed yükseliş yaşadı. Euromonitor, Avrupa’nın en çok turist çeken kenti Londra’nın da 2025 yılına kadar listed altıncı sıraya gerileyeceğini öngörüyor.
Listedeki en üst sıradaki Amerikan kenti ise, 12.7 milyon yabancı ziyaretçi ile 8’nci sırada yer alan New York oldu. Ancak, 12.6 milyon ile 9’ncu sırada yer alan Çin’in Şenzen kentinin yakın zamanda New York’u geçmesi bekleniyor.

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz