Skip to content
Menu

Ve 46’ncı Super Bowl finali ezeli rekabete sahne olacak: Boston – New York

AMERİKA BÜLTENİ (22 Ocak 2012)

Ve 46’ncı Super Bowl finalinin adı kondu: Giants – Patriots. Daha doğru ifadesiyle New York – Boston. Sporda ABD’deki en büyük rekabeti temsil eden Boston ve New York kozlarını dört yıl aradan sonra bir kez daha Super Bowl finalinde paylaşacaklar.

Patriots, evinde Baltimore Ravens’i 23 – 20 yenerek AFC şampiyonu olurken, New York Giants ise San Francisco 49ers’ı 20 – 17 yenerek NFC şampiyonu oldu.

42’nci Super Bowl finalinin rövanşı

New England Patriots, 3 Şubat 2008 günü yenilgisiz geldiği Super Bowl finalinde, Miami Dolphins’in 1972 yılındaki ‘’yenilgisiz şampiyonluk’’ rekoruna ortak olmak istiyordu. Ancak bütün sezon ve payoff sezonu boyunca yenilmeyen Patriots,  Arizona’da oynanan maçta New York Giants’e 17-14 yenilerek büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

New England Patriots, rakibinden intikamını almak için 6 Şubat 2012 günü Indianapolis’te bir fırsata daha sahip olacak.  New York Giants ise, 2008’den beri ilk şampiyonluğunun yanı sıra bunu Boston’a karşı kazanmanın zevkini yaşamak istiyor.

İki takımın bu sezondaki tek maçını ise Giants kazandı.

Tom Brady, Eli Manning’e karşı

Bir yanda NFL’in en etkili oyun kurucularından biri Tom Brady var. Brady, takımı ile beşinci kez Super Bowl finali oynayarak erişilmesi zor bir başarıya imza atıyor. Diğer yanda, takımının başında ikinci kez Super Bowl finaline çıkacak Eli Manning olacak. Manning, kariyerinin ikinci Super Bowl finalini de Boston’a karşı oynayacak.

Patriots, Steelers’ın rekorunu yakalama yolunda

New England Patriots, tarihinde 7’nci kez Super Bowl finali oynayacak. Bu alanda rekor 8 final ile Pittsburgh Steelers’a ait. Patriots, Bill Belichick’in koçluğunda ve Brady’nin oyun kuruculuğunda beşinci kez Super Bowl oynayacak. Aynı koç ve oyunkurucunun ortaklaşa başarısında NFL’de bir ilki temsil ediyorlar. Giants ise beşinci kez Super Bowl finali oynayacak. New York takımı bundan önce katıldığı 4 finalin üçüncü kazanarak şampiyon oldu.