Skip to content
Menu

Komedyenlerin şakalarıya ABD’de haftanın gündemi

(Üst sıra soldan sağa: Stephen Colbert, Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel. Alt sıra soldan sağa: Seth Meyers, Bill Maher, Ronny Chieng)

AMERİKA BÜLTENİ 

“Her seçim yılında bir güney sınırımız olduğunu hatırlıyoruz. Ve ne kadar geçirgen bir sınır olduğunu.” Jon Stewart (The Daily Show)

 

“Yüksek Mahkeme, Trump lehine iki karar aldı. Trump’ın Amerika’da çoğunluk oyunu kazandığı tek yer Yüksek Mahkeme” Seth Meyers (Late Night)

 

Başkan Biden, İtalyan Başbakanı ile görüştü. (KFC’nin menüsüne kattığı yeni ürünü Chizza adlı kızarmış tavuklu pizzanın fotosunu ekrana getirerek) Biden’ın İtalya’dan ABD adına resmen özür dilediği tahmin ediliyor” Seth Meyers (Late Night)

 

“Herkes başkanın yaşını problem ettiği kadar zekâ seviyesini dert etse (Trump ve Bush’un fotoğraflarını ekrana getirerek) bu durumda olmayız” Bill Maher (Real Time)

 

“Trump verdiği bir röportajda, kendisinin Biden’dan daha büyük bir kadın destekçisi olduğunu savunarak ekledi: Hiç Biden’ın herhangi bir kadına 83 milyon dolar ödediğini gördünüz mü?” Seth Meyers (Late Night)

 

“Biden’ın kampanyası bu ay sonunda New York’ta 100 bin dolar bağışlayan herkese, Demokrat Başkanlar Biden, Obama ve Bill Clinton ile birlikte fotoğraf çekinme imkânı sunacak. 200 bin dolar ödeyenler ise sadece Obama ile fotoğraf çekinebilecek.” Seth Meyers (Late Night)

 

“Meta’nın sosyal medya platformları Facebook, Instagram’ın milyonlarca kullanıcısı dün sosyal medya hesaplarına erişim sorunu yaşadı. Hatta Threads da aynı sorunu yaşamış. Çok şaşırdım. En son altı ay önce hesap açmak için girdiğimde normal çalışıyordu.” Sethe Meyers (Late Night)

 

“Cumhuriyetçi Partinin South Carolina eyalet valiliği adaylığını kazanan Mark Robinson’un ‘kadınların oy kullanamadığı zamanların Amerika’sına dönmek istiyorum” konuşması medyaya sızdı. Robinson şimdi artık her zamankinden fazla dönmek istiyor o zamanlara” Seth Meyers  (Late Night)

 

“(Cumhuriyetçi Partinin South Carolina eyalet vali adayı Mark Robinson’un Siyahlar, Martin Luther King, Yahudiler, Kadınlar, Gayler, kitlesel silahlı saldırı kurbanlarının aileleri aleyhine konuşmalarının videosunu yayınladıktan sonra) Wooow! Bu adam nerdeyse herkesten nefret ediyor. Yalnız, herkesten nefret edip Uzakdoğululardan hiç bahsetmemesi bence çok ırkçı bir yaklaşım” Ronny Chieng (The Daily Show)

 

“(Trump Kampanyasının siyahlarla beraber çekildiğini iddia ettiği ama yapay zeka tarafından üretilmiş sahte fotoğraflar olduğu ortaya çıkan fotoğrafları gösterdikten sonra) Wooow! Trump’ı bir grup siyahla aynı karede gösterebilmek sadece son teknoloji ile mümkün olabiliyor!” Ronny Chieng (The Daily Show)

 

“Bu manipülasyonlara gelmemek lazım. Trump’ın hangi fotoğraflarının yapay zeka ürünü sahte fotoğraf olduğunu anlamanın çok kolay bir yolu var. Trump, son derece çılgınca görünen bir fotoğrafın içindeyse, o gerçek bir fotoğraftır. (Siyahlarla beraber göründüğü fotoğrafı gösterip) Bu fotoğrafa bakın. Sahte olduğu çok belli. Çünkü gerçek olamayacak kadar normal bir fotoğraf.” Ronny Chieng (The Daily Show)

 

“Eğer bir fotoğrafta Trump’ın yüzü insan yüzü gibi normal görünüyorsa sahte fotoğraf. Eğer ağır acı soslu bir yemekten sonra kullanılmış bulaşık süngeri gibi görünüyorsa gerçek fotoğraf” Ronny Chieng (The Daily Show)

 

“Süper Salı sonunda artık Biden ve Trump’ın adaylıkları kesinleşti. İkisinin de önseçim kampanyaları, ilk yardım konusundaki kamu spotlarına oyuncu seçimi provası gibiydi.”  Ronny Chieng (The Daily Show)

 

“Biden ve Trump, Süper Salı önseçim maratonundan zaferle çıktılar. Trump’ın 15 eyaletin 14’ünü kazanmasından sonra rakibi Nikki Haley yarıştan çekildi. Ama üzülmesin. Daha 52 yaşında. En az 8 başkanlık seçiminde daha aday olabilir.” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“(Trump’ın mitinginde öğrenci andını yanlış okuyan senatörün ve ABD’nin milli marşını yanlış okuyan kişinin video klibini yayınladıktan sonra) Trump mitinglerinde ne oluyor böyle? Gaz kaçağı mı var?” Stephen Colbert (The Late Show)

 

“(New York Times’ın tartışmalı anketinde, “Demokratların yüzde 12’si onu destekliyor” sonucu bulduğu başkan aday adayı Dean Philips’in “Gazetenin anketi tabii ki gerçek değil. Benim kim olduğumu bilen Demokratların oranı bile ancak yüzde 5” Tweet’ini ekrana getirdikten sonra) Ne acı verici… Demokratların yüzde 5’inin onu tanıdığını sanıyor” Stephen Colbert (The Late Show)

 

“Başkan Biden yarın akşam Birliğin Durumu konuşması yapacak. Haftalardır hazırlanıyor. Konuşmaya değil. Saat akşam 9’dan sonra hala uyanık kalabilmeye hazırlanıyor.” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“Biden’ın konuşmasını NBC, ABC, CBS gibi bütün büyük televizyon ağları canlı yayınlayacak. Yani gecenin kazananları Netflix, Hulu ve Amazon Prime olacak” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“Target market zinciri ekonomik olarak zorda. Bu gidişle, devasa Starbucks’ların içinde küçük Target mağazaları görebiliriz” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“Bu gece, Biden, Kongre’de Birliğin Durumu konuşması yaptı. (Demokrat Partili kadın milletvekillerinin hepsinin beyaz elbise giydiğinin görüldüğü fotoğrafı ekrana getirerek) Demokratların sıraları beyaz giyinenlerden oluşuyordu. Cumhuriyetçilerin sıraları ise beyazlardan oluşuyordu!” Stephen Colbert (The Late Show)

 

“(Biden’ın konuşma yapacağı Kongre salonuna giriş anlarını, ağır ağır ilerleyişini ve bu sırada Demokrat Kongre üyelerinin “4 yıl daha!” “4 yıl daha!” tezahüratlarının görüntüsünü yayınladıktan sonra Biden’ın sesini taklit ederek) Dört yıl daha! Konuşma kürsüsüne anca varırım!” Stephen Colbert (The Late Show)

 

“(Biden’ın konuşmasının ilk cümlesi olan, “1941 yılının ocak ayında Başkan Franklin D. Roosevelt bu kürsüye gelerek ulusa hitap etti” video görüntüsünü yayınladıktan sonra) Sonra da Roosevelt, Kongre üyeleri arasında Senatör Biden’ı görerek “Hey Joe” diye onu selamladı.” Stephen Colbert (The Late Show)

 

“Başkan Biden bu akşam Kongre’de Birliğin Duruşması konuşması yaptı. Konuşma öncesi kürsüden Kongre üyelerini süzen Biden, “nihayet çok yaşlı görünmeyeceğim bir ortamdayım” diye sevindi.” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“Konuşma öncesinde Beyaz Saray danışmanları onlarca Youteber ve influensıra danışarak konuşmada ne tür konuların geçebileceğini danışmış. Biden’ın konuşmasını, “layklamayı ve kanala abone olmayı unutmayın” diye bitirmesinin sırrı anlaşıldı.” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“Biden birliğin durumu konuşmasında Trump’ın adını hiç anmadan tam 13 kez ondan “my predecessor (selefim)” diye bahsetti. Bu, Trump’ı çok kızdırdı çünkü ‘predecessor’ ne demek diye sözlüğe bakmak zorunda kaldı.” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“Biden’ın saat 9’da başlayan Birliğin Durumu konuşmasına karşılık olarak saat 10’da Cumhuriyetçi Parti senatörü Katie Pritt ‘rebuttle (reddiye) konuşması yaptı. Saat 11’de Demokrat Partili Senatör Chuck Schumer, ‘reddiyeye reddiye’ konuşması yaptı. Ardından Cumhuriyetçi Senatör Steve Scalise, ‘ağzını topla’ reddiye konuşması yaptı. Ardından Demokrat Senatör Dick Durbin, “Asıl Sen Ağzını Topla” reddiye konuşması yaptı. Cumhuriyetçi Senatör Chuck Graslley, “Hadi Ordan!” reddiye konuşması yaptı. Ondan sonra da Demokrat Senatör Ed Markey, “Dışarı Gel” reddiye konuşması yaptı. Gece Senatör Bernie Sanders’ın “Yeter Lan Kapayın Çenenizi de Evimize Gidelim” konuşması ile sona erdi.” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“Bu pazar 96. Oscar Ödülleri Töreni var. Bildiğiniz gibi Oscar ödülleri töreninde, bir yandan TikTok’a bakarken yarı uykulu seyrettiğimiz Netflix filmleri ödüllendiriliyor” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“Oscar ödül törenini meslektaşım Jimmy Kimmel sunuyor. Babamın beni telefonla arayıp “beni yine gururlandırdın” demesini heyecanla bekliyorum. Hayır baba bu diğer Jimmy demeye çalışacağım ama nafile.” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“Dün Los Angeles’tan havalanan Boing yolcu uçağının tekerleği kalkıştan hemen sonra düştü. Otoparktaki bir arabanın üzerine. Şans eseri kimseye bir şey olmadı. Olaydan sonra açıklama yayınlayan Boing, “uçağın diğer tekerleklerinin düşmediğinin hiç konuşulmaması üzüntü verici” dedi” Jimmy Fallon (The Tonight Show)

 

“Trump, Biden’a meydan okuyarak, “istediğin tarihte, istediğin yerde seninle açıkoturuma hazırım” diye meydan okudu. Biden da “varım” dedi. Ama Trump’ın dava duruşmalarından ve Biden’ın doktor randevularından dolayı boş günleri olmadığı için bu açıkoturumu yapamadılar” Jimmy Fallon (The Tonight Show)