Skip to content
Menu

NFL’de Newton’un rekoru ve Jets-Cowboys maçı ilk haftaya damga vurdu

Panthers'ten Newton Cam, kariyerinin ilk oyun kurucu maçında 422 yard pas rekoru kırarak NFL tarihine geçti.

AMERİKA BÜLTENİ (12 Eylül 2011)

NFL’de ilk hafta maçları bugün oynanacak New England – Miami (4 PM-ESPN) ve Raiders – Denver (7:15 PM- ESPN) maçları dışında tamamlandı.

NFL’de Cam Newton çağı rekorla başladı

NFL’in açılış haftasına Carolina Panthers’in çiçeği burnunda oyun kurucusu Cam Newton damga vurdu. Newton, verdiği 422 yard pas ile, NFL tarihinde oyunkurucu olarak ilk maçında en uzun mesafe pas veren çaylak rekorunu kırdı ve Detroit’ten Matthew Stafford’un herhangi bir NFL maçında en fazla mesafe pas veren çaylak rekoruna ortak oldu. Ancak Newton’un bu çabası yetmedi ve Panthers, Arizona Cardinals’a 28-21 yenildi.

New York  Jets bitime 27 saniye kala uçtu

New York Jets ile Dallas Cowboys arasında New Jersey MetLife Stadyumunda oynanan karşılaşmada, dördüncü ve son çeyreğe 14 puan geriden başlayan Jets, son saniye golüyle maçı kazandı.  Dallas Cowboys taraftarı olan ABD eski Başkanı George Bush’un da izlediği nefes kesici karşılaşmada, bir ara 24-10 geriye düşen Jets, son çeyrekte maçı 24-24 eşitliğe getirdi.  Maçın bitimine 27 saniye kalan Nick Folk’un 3 puanlık saha golü (field goal), Jets’e maçı kazandırdı. Diğer New York takımı Giants ise, Washington’da gruptaki önemli rakibi Red Skins’e 28-14 yenilerek sezona mağlubiyetle başladı.

Ravens’in intikamı

Günün bir başka dikkat çeken maçında ise Baltimore Ravens, geçen sezonun AFC şampiyonu Pittsburgh Steelers’i, deplasmanda, geçen sezon playoff’ta yenildiği skorun aynısıyla 35-7 yenerek intikamını aldı.

Colts’tan Mannings’iz hayata acı merhaba

Houston’da ise, NFL’in önde gelen takımlarından Indianapolis Colts, 1997 yılından beri, oyun kurucusu Payton Mannings’in yokluğunda çıktığı ilk maçında Houston Texans’a 34-7 gibi farklı bir skorla yenildi. Colts, sakatlığı nedeniyle sahada yer almayan ve bu sezonu tehlikeye giren oyun kurucusu Payton Mannings olmadan oldukça zorlu bir sezon yaşayacağının sinyalini verdi.

İşte ilk haftada şu ana kadar oynanan karşılaşmaların sonuçları:

Chicago 30 – Atlanta 12,

Cincinnati 27 – Cleveland 17,

Buffalo 41 – Kansas City 7,

Philadelphia 31  – St. Louis 13,

Detroit 27  – Tampa Bay 20,

Jacksonville 16 – Tennessee 14,

San Diego 24  – Minnesota 17,

Washington 28 – N.Y. Giants 14,

San Francisco 33 – Seattle 17

New York Jets 27 – Dallas 24

Baltimore Ravens 35 – Pittsburgh Steeler  7

Carolina 21 – Arizona 28

Indianapolis 7 – Houston 34

New Orleans Saints 34 – Green Bay Packers 42