Skip to content
Menu

Parasız gençler için en iyi Amerikan şehirleri

AMERİKA BÜLTENİ (17 Kasım 2011)

Hepimiz biliyoruz ki ekonomi kötü… Ancak ekonominin kötülüğü New York’ta farklı, San Francisco’da farklı, Nashville’de farklı hissedilir… Bazı Amerikan şehirleri, yaşam maliyetlerinin düşüklüğü, çalışma imkanları ve genç-dostu çevre olma dengesini, diğerlerine göre daha iyi sağlıyor. Eğer yaşadığınız şehirde dibe vurduysanız ve en azından ekonomik kriz geçene kadar taşınmayı düşünüyorsanız buyrun size bazı alternatifler:

Artistik ucuz ve liberal adalar arıyorsanız

Austin:

Texas? Evet, yanlış okumadınız. Teksas’ın başkenti, gençler için en ucuz şehirler listesinin tartışmasız lideri. Bisiklet,müzik, iş imkanları, SXWX başta olmak üzere festivaller… Şehrin nüfusunun üçte biri 18-34 yaş grubundan. Bu kadar genci bu şehre çeken ne? Muhafazakar güneyin tam kalbinde liberal, özgürlükçü, kültürel bir ada olması. Şehirdeki güçlü medya, yenilenebilir enerji ve sanat sektörü de nitelikli gençler için çok sayıda iş olanağı sağlıyor. Şehrin işsizlik oranı ABD ortalamasını çok altında. Bir oda bir salon evlerin ortalama kirası 500-700 dolar civarında. ABD’de istihdam oranı en hızlı artan şehir.

Austin benzeri diğer artistic, ucuz ve liberal adalar: New Orleans, Omaha, Kansas City, Nashville, Tucson

 

Büyük metropollere yakın ucuz alternatif arıyorsanız

Philadelphia:

Ucuz bir şehirde yaşayıp, büyük metropollere araba sürümü mesafesinde olmak istiyorsanız Philadelphia gayet güzel bir alternatif. New York şehri ile Washington DC’nin tam ortasında. Her ikisine de yaklaşık 1,5 saatte ulaşabilirsiniz. Yaşam maliyeti ise her iki şehirden de oldukça ucuz. Durumunuz düzelince New York’a geri taşınırsınız. O vakte kadar niye aylık kirası 350 dolar olan barınma imkanları bulabileceğiniz  Philadelphia’da yaşamayasanız ki..?

Diğer metropol yakını ucuz alternatifler: Oakland, Jersey City, Milwaukee, Baltimore

 

İlgi bekleyen ultra-ucuz endüstri şehirleri

Detroit:

Yüksek işsizlik oranı, batmakta olan endüstriyel yatırımlarıyla Detroit ilk etapta kulağınıza tuhaf gelebilir. Ama inanın, gelecek kariyeriniz için olmasa da bu aralar ucuz yaşam için en ideal şehirlerden biri. Batan her fabrikaya karşı, şehrin ölmesine izin vermemeye kararlı genç sivil inisiyatiflerin kurduğu yeni sosyal çevreler yükseliyor. Artizan ve genç kültür için oldukça renkli bir sosyal çevre yaratıyor bu inisiyatifler. İki odalı bir evin kirası ise sadece 450 dolar.

İlgi bekleyen diğer ultra-ucuz endüstri şehirleri: Pittsburgh, Newark

 

İşsizlik oranı düşük genç nüfus şehirleri:

Washington DC:

Washington DC ucuz bir şehir değil ama diğer birçok şehrin sahip olmadığı bir şeye sahip: iş olanağı. Yüzde 4.2’lik işsizlik oranıyla yüzde 9’un üzerindeki Amerikan ortalamasının çok altında. Şehirde federal kurumların dışında iş olanağı sağlayan 4 binden fazla kar amacı gütmeyen kuruluş da var. Şehrin göbeği biraz pahalı da olsa, örneğin Eckington’da 600-900 dolara oda, 1000-1200 dolara bir oda salon ev kiralamak mümkün. Bloomingdale ve H Street NE tarafları da gençler için ideal yaşam çevreleri sunuyor.

Diğer işsizlik oranı düşük genç nüfus şehirleri: Seattle, Madison, Boston, Richmond