Skip to content
Menu

İnternetin en büyük korsan platformu, ‘server’ını IHA’larla gökyüzünde dolaştıracak

AMERİKA BÜLTENİ (19 Mart 2012)

İnternetteki en büyük illegal paylaşım platformu The Pirate Bay, ‘server’larının sürekli tehdit altında olmasına oldukça sıradışı bir çözüm getiriyor. Site, ‘server’larını insansız hava araçlarına yükleyerek havada dolaştıracağını açıkladı. Site adına yapılan kısa açıklamada, ‘’Artık sistemimizi kapatmak isteyen, hava araçlarımızı düşürmek zorunda. Bu gerçek bir savaş harekatı olur’’ denildi. Pirate Bay’ın kuracağı İHA serverler, Linux işletim sistemiyle çalışan ucuz Raspberry Pi bilgisayarlara açık olacak.

Henüz projeyi geliştirme aşamasında olduklarını belirten Pirate Bay, açıklamasında, ‘’Kendimizi artık karada ‘hosting’ ile sınırlandıramayız. Düşük Yörünge Server İstasyonları – Low Orbit Server Stations (LOSS) ilk adım olacak.’’ dedi.

Yasal otoritelerle başı her zaman belada olan ve sık sık baskın yiyen İsveç merkezli ”torrent” sitesinin bulduğu ilk çılgın fikir değil bu. 2006’da İsveç makamlarının baskını sonrası 4 kişi kısa süre hapis yatmış ve 6,5 milyon dolar cezaya çarptırılmışlardı. Kısa süre sonra yeniden açılan site, korsanlığın tespitinin oldukça zor olduğu yeni bir yazılımla yoluna devam etmişti. Ancak, İsveç makamlarının soğuk nefesini sürekli ensesesinde hisseden grup, 2007 yılında da bir bağımsız adayı satın alarak Sealand ülkesini kurmak istemiş ancak adanın sahipleri satışı reddetmişti.

Site açıklamasında, İHA’ları uzun süre gökyüzünde tutacak yakıt sistemini nasıl kuracakları ise belirtilmedi.