Skip to content
Menu

Time, Trump’a şeytan boynuzu mu taktı?

AMERİKA BÜLTENİ (8 Aralık 2016)

Time dergisinin, Donald Trump’ı ‘’yılın kişisi’’ seçmesinin yankısı sosyal medyada sürüyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı, Time’ın tercihine olumlu veya olumsuz tepkilerini paylaşımlarıyla sergiliyor. Ancak Time’ın yılın en ses getiren sayısı için seçtiği kapak, ‘acaba Time dergisinin tasarımcıları da yılın kişisinin çok hayranı değil mi?’ sorusunu gündeme getirdi.

Time dergisinin kapağında, ‘Donald Trump: Amerika Bölünmüş Devletleri Başkanı’ ifadesi yer alıyor. Daha da dikkat çekeni ise derginin adındaki büyük ‘M’ harfi Trump’ın kafasına boynuz şeklinde görünecek şekilde yerleştirilmiş.

Time dergisi, ‘Time, Trump’a şeytan boynuzu giydirdi’ iddiasının sosyal medyada konuşulmasından hemen sonra apar topar geçmişte kapak kişilerine ‘M’ harfinin boynuz gibi göründüğü 36 kapağını hatırlattı. Çünkü, yılın kişisi, ‘derisi çok ince‘ bir Twitter kullanıcısı ve son günlerde medyada hoşlanmadığı şeylere Twitter üzerinden anında ‘ayar vermeye’ yeltenmesiyle dikkat çekiyor.

Ancak sosyal medyada bazıları farklı anlamlar yüklese de Time dergisi, ‘yılın kişisi’ni olumlu bir mesaj olarak seçmiyor. Dergi kendi kriterlerine göre, o yıl başta ABD olmak üzere dünyada en çok etki doğuran kişiyi seçiyor. Bu etki olumlu veya olumsuz bir gelişme, kişi de, dünyada sevilen veya nefret edilen biri olabiliyor.

Ancak, aynı zamanda bir konfor ortamı da olan sosyal medya, ‘takılan boynuzun’ tadını kendince çıkarmaya devam ediyor: