Skip to content
Menu

New York’ta tiyatro seyircisi, şehrin 10 spor takımının seyircisinden fazla

Sezonun en fazla ilgi gören oyunlardan biri de ABD’nin kurucu babalarından Alexander Hamilton’u anlatan ‘Hamilton’ müzikali oldu.

AMERİKA BÜLTENİ (28 Mayıs 2017)

New York’un dünyaca ünlü Broadway şovlarının oldukça başarılı bir sezon geçirdiği açıklandı. Broadway League tarafından açıklanan verilere göre Broadway tiyatro ve müzikallerini 2016 – 2017 sezonunda 13 milyon 270 bini aşkın kişi seyretti. Böylece, Broadway müzikal ve tiyatrolarının 2016 – 2017 sezonundaki seyirci sayısı, New York ve New Jersey bölgesinin, Amerikan futbolu, beyzbol, NBA ve buz hokeyi liglerindeki 10 profesyonel takımının aynı sezondaki toplam tribün seyircisi sayısından 2,6 milyon daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Broadway tiyatrolarının bu seyircilerden gişe geliri ise 1 milyar 449 milyon doları geçti.

Broadway’ın bu seyirci başarısında, geçen yıl 45 yeni şovun başlamasının da etkisi var. Bunlardan 13’ü yeni müzikallerdi. Bu müzikallerin en çok ilgi gören yedi tanesinin haftalık geliri ortalama 1 milyon dolar civarında oldu. Uzun yıllardır sergilenen Aslan Kral müzikali de bunlar arasında.

Bazı tiyatro oyunları ise yüksek bilet fiyatlarına rağmen haftalarca kapalı gişe oynadı. Hamilton müzikali, en pahalı bilet fiyatının 849 dolara ulaştığı haftalar yaşadı. Hello, Dolly! Müzikalinin bilet fiyatları da Nisan ayında bir ara 748 dolara kadar çıktı.

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter’dan takip edebilirsiniz