Skip to content
Menu

27 yıldır kitapçı rafında bekleyen bir kitabın nihayet satın alınması, Twitter’da büyük ilgi gördü

AMERİKA BÜLTENİ (19 Kasım 2018)

İngiltere’de bir kitap evinin, 27 yıldır kitap evinin raflarında müşteri bekleyen bir kitabın nihayet satın alınmasının sevincini Twitter hesabından paylaşması sosyal medyada büyük ilgi gördü. Paylaşım rekoru kıran Tweet’in altı çarpıcı yorumlarla doldu.

Kral 1. William’ın çocuklar için hazırlanmış biyografinin fiyatı, tıpkı 30 yıl önce olduğu gibi hala 90 pence’ti. Kitabı satan satış görevlisi, kitabın, torununa Normanların Britanya’yı işgal dönemine ait bir kaç kitap alan yaşlı bir beyefendi tarafından satın alındığını söyledi. 

İngiltere’nin kuzeybatı kenti Southport’ta 1920 yılından beri işleyen Broadhursts adlı kitap evinin işletmecisi, 1991 yılından beri müşteri bekleyen kitabın satıldığını Twitter’dan şu sözlerle duyurdu: 

‘’Az önce 1991’den beri rafta olan bir kitabı sattım. Bugünün geleceğine hep inanmıştık.’’ 

Kitap evinin Tweet’i bir yandan binlerce kez retweet edilirken bir yandan da son derece dikkat çekici yanıtlar bulmaya başladı. Tweet’e karşılık verenlerden biri de yazar Sarah Todd Taylor’du: 

‘’Kitap nefesini tuttu. Yıllar boyunca sık sık umutlanmış ama bu umudu hep kırılmıştı. İki el onu raftan aldı, şefkatle bir kağıtla paketledi. Geçmişin kapısı arkasından kapanırken, ‘içerde’ kalan raf arkadaşlarının veda tezahüratlarını duydu’’ 

Bir çok takipçi de benzeri öykülerini paylaştı.

İngiltere’nin Warwickshire kentinden bir kitapçı, ”Bizim de rafta 10 yıl bekleyen bir kitabımız vardı. Satıldığı gün içime bir hüzün de çökmemiş değildi” diye yazdı. Boradhurst kitapçısının buna yanıtı ise, ”Ben kitabın daha iyi bir yer gittiğini düşünmek istiyorum (gerçi bu da biraz şüpheli. Bir kitapçı dükkanından daha iyi yer olabilir mi kitapçı için?)” şeklinde oldu.

Bir takipçi ise İngiliz yazar J.R. Hartley’ın oynadığı ve kendisine ait bir kitabın bir nüshasını aradığı efsane reklam filmini hatırlattı:

https://twitter.com/willwrite4cake/status/1064227935928967169

Omnivore adlı bir başka kitap evi de, Tweet’in altına, ”Ne zaman bizde de böyle bir şey olsa, kitabı satın alana, bu kitap çok uzun süredir sizin gelmenizi bekliyordu” diyoruz” diye yazdı. 

Bir başka takipçinin kitap evine sorusu da çarpıcıydı: 

”Biliyorum henüz çok erken ama bu kitabın yerini nasıl doldurabileceksiniz?” 

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz