Skip to content
Menu

Apple, PC ve Mac’leri tablet çağına taşıyor

Apple, Mac’lerin OS X işletim sisteminde son 10 yıldaki sekizinci ve son yılların en büyük güncellemesi olan OS X Lion’u bugün piyasaya sürerken bir yandan da MacBook Air serisinden iki yeni bilgisayarı da açıkladı.

Amerika Bülteni – Özel Haber

20 Temmuz 2011

Birçok insan Apple dediğinizde aklına ilk gelen iPhone ya da iPad olacaktır. Akıllı telefon ve tabletlerin neden olduğu fırtınada anlaşılır bir durum. Oysa ki Apple imparatorluğu Mac bilgisayarlar üzerinde kuruldu ve yükseldi. Tabletler, PC endüstrisini canlı canlı yerken bile Mac satışları artarak devam edebiliyor. Apple, önceki gün Mac satışlarının ikinci çeyrek sonunda 3,95 milyonun üzerine çıktığını belirtti. Bu sayı, geçen yılın aynı döneminden yüzde 14 daha fazla satış anlamına geliyor.

Ve bugün Apple, Mac’lerin OS X işletim sisteminde son 10 yıldaki sekizinci ve son yılların en büyük güncellemesi olan OS X Lion’u piyasaya sürdü. Lion, Snow Leopard ve ondan önceki Leopard serisinin devamı. 29 dolar 99 cent ödeyen herkes App Store’lardan bu sistemi istediği kadar Mac’e indirebilecek.

Lion, kişisel bilgisayar ile post-PC araçlar akıllı telefon ve tabletleri buluşturan bir sistem. Bilgisayarınızda yazı yazarken kaydetme zahmetinden kurtarıyor. Sayfayo aşağı indirme çıkarma çubuğu artık sadece bu işlem yapılacağı anda gözüküyor. Dökümanlarınız üzerinde yaptığınız her hareket otomatik olarak anında kaydediliyor. Ayrıca, bilgisayarınızı kapatıp açtığınızda en son bıraktığınız şekilde ve araç ve dökümanlarla açılıyor. Bilgisayar kullanımında devrim yapan buna benzer 250 yenilik taşıyor.

4 GB’lık programı nasıl indireceksiniz?

Apple Lion’un en büyük zorluklarından biri ise 4GB’lık bu işletim sisteminin indirilmesi. Bu özellikle internet bağlantısı yavaş olanlarda ciddi bir sorun olarak görülüyor. Ancak Apple, bu zorluğu yaşayan kullanıcılarına yardımcı olma sözü verdi. Ayrıca Ağustos’tan itibaren Apple Lion USB içinde 69 dolardan satışa çıkarılacak.

Ayrıca sadece bir önceki sistem olan Snow Leopard’ı kullananlar upgrade yapabilir. Eğer, hala Leonard kullanıyorsanız önce işletim sisteminizi Snow Leopard’a upgrade etmek zorundasınız.

Apple’dan iki yeni MacBook Air

Apple bugün ayrıca 2010 Ekim ayından beri bilgisayarlarındaki ilk güncellemeyi de bugün kamuoyuna açıkladı. MacBook Air serisinden iki yeni laptop piyasaya sürüldü. Birisi 13 inç diğer ise 11 inç ekrana sahip iki yeni laptop, bugün piyasaya sürülen Apple Lion işletim sistemi düzenlenmiş halde satılacak.

 

1000 dolardan satılacak 11 inç bilgisayarın teknik özellikleri:

(Programları upgrade halde isteniyorsa 1200 dolar)

 

  •             1.6GHz processor (upgrade to 1.8 GHz available)
  •             64GB storage (upgrade to 128GB and 256GB available)
  •             Weight: 2.38 pounds
  •             2 USB ports and a Thunderbolt port (no SD card reader)
  •             5 saaten fazla pil ömrü

 

1300 dolardan satılacak 13 inç bilgisayarın teknik özellikleri:

(Programları upgrade halde isteniyorsa 1600 dolar)

 

  •            4GB RAM
  •             1.7 GHz processor
  •             128GB storage (upgrade to 256GB available)
  •             Weight: 2.96 pounds
  •             2 USB ports, a Thunderbolt port, ve SD card reader
  •              7 saatten fazla pil ömrü