Skip to content
Menu

Cenk Uygur, MSNBC ile yolunun neden ayrıldığını açıkladı

Cenk Uygur, MSNBC’nin kendisine sansür yapmaya çalışmasına direndiği için programının yayından kaldırıldığını açıkladı. Uygur, bu akşam canlı yayında Keith Olbermann’ın konuğu olacak.

Amerika Bülteni – ÖZEL

Cenk Uygur, MSNBC haber kanalında hahta içi her akşam 18:00’de yayınlanan programının yayından kaldırılmasının perde arkasını açıkladı. Uygur, kanalın kendisine, ‘kudretlilere karşı söyleminin tonunu biraz düşürmesi’ talebinde bulunmasının asıl neden olduğunu söyledi.

Uygur, Ocak ayından beri, ABD’nin en etkili 23 haber ağından biri olan MSNBC’de program sunuyordu. Uygur’un yayın saatinin, siyahi vaiz Al Sharpton’a verileceği belirtiliyor. Uygur, Young Turks adlı programında yaptığı açıklamada, MSNBC’nin patronu Phil Griffin’in kendisini çağırarak, Washington’dakilerin Uygur’un söyleminin tonundan rahatsız olduklarını söylediğini aktardı. Griffin ayrıca Uygur’a, ‘’dışardakiler tamam ama biz bir kurumuz. Biraz Cumhuriyetçi konuklar da davet et’’ demiş.

Griffin ise, New York Times’a yaptığı açıklamada Uygur’a yönelik en ufak bir sansür olmadığını savundu.

Current TV yolcusu mu?

Öte yandan, Uygur’un, bir süre önce benzeri gerekçelerle MSNBC ile yolları ayrılan Keith Olbermann gibi Current TV’ye geçebileceği konuşuluyor. Al Gore’a ait televizyondan kendisine bir takım mesajlar geldiğini belirten Uygur ancak henüz resmi bir görüşme yapmadıklarını söyledi. Uygur, bu akşam Keith Olbermann’ın canlı yayın konuğu olacak.