Skip to content
Menu

NFL’de sezonun açılış maçında heyecan ve rekor vardı

AMERİKA BÜLTENİ – Amerikan Futbol Ligi NFL’de 2011-2012 sezonu dün gece oynanan The Green Bay Packers – New Orleans Saints karşılaşmasıyla başladı. Geçen yılın Super Bowl şampiyonu Packers, sahası Lambeau Field’teki karşılaşmayı beklendiği gibi kazanırken, ortaya konan futbol ve heyecan, futbolseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Packers’ın Saints karşısında 42 – 34 kazandığı maça damga vuran ise Randall Cobb’un başlangıç vuruşu topu ile 108 yard’lık koşuyla bütün sahayı boydan boya geçerek Touchdown yapmasıydı. Cobb, bu ‘tochdown’ ile ‘returning a kickoff’ alanında NFL rekoruna ortak oldu. Maçın son anlarında Saints’in ‘running back’i Mark Ingram’ın kazanılan penaltı sonrası 1 yard çizgisinden touchdown yapamaması da Packers taraftarlarını sevince boğdu.

NFL 2011 – 2012 sezon takvimi

Ülkenin değişik şehir ve bölgelerinden 32 takımın mücadele ettiği NFL liginde, 1 Ocak 2012’ye kadar devam edecek normal sezonda her takım 16 maç yapacak.

Daha sonra, her konferanstan ilk sıralardaki 6’şar takım olmak üzere 12 takım, 7 Ocak günü başlayacak “playoff” karşılaşmaları yapacak. Tek maçlı eleme usulüyle yapılan karşılaşmaların final maçı olan “super bowl” ise, 5 Şubat 2012 günü Indianapolsi’te oynanacak ve sezonun NFL şampiyonu bu maçta belli olacak.

 

NFL Ligindeki konferanslar ve takımlar

1920 yılında kurulan Amerikan Futbolu Liginde (NFL) toplam 32 takım mücadele ediyor. Ligde, Ulusal Futbol Konferansı (NFC) ve  Amerika Futbol Konferansı (AFC) adlarında iki ana konferans bulunuyor. Her konferans ise kendi içinde 4’er bölgeye ayrılıyor. 17 haftalık normal sezon boyunca her takım 16 maç yapıp bir haftayı ‘’bye’’ geçiyor. Normal sezon sonunda kendi konferanslarında ilk 6’ya giren takımlar playoff maçları oynayarak kendi konferanslarının şampiyonunu belirliyor. Her iki konferansın şampiyonu ise Super Bowl finalinde karşı karşıya gelerek, futbolda Amerika’nın o yılki en büyüğünü ortaya çıkarıyor.

 

İşte Konferanslarına ve bölgelerine göre NFL takımları:
AFC EAST: 
New York Jets
Buffalo Bills,
Miami Dolphins,
New England Patriots,
AFC NORTH:
Baltimore Ravens
Cincinnati Bengals
Cleveland Browns
Pitssburgh Steelers
AFC SOUTH
Houston Texans
Indianapolis Colts
Jacksonville Jaguars
Tennesse Titans
AFC WEST
Denver Broncos
Kansas City Chiefs
Oakland Raiders
San Diego Chargers
NFC EAST
Dallas Cowboys
New York Giants
Philadelphia Eagles
Washington Redskins
NFC NORTH
Green Bay Packers
Chicago Bears
Detroit Lions
Minnesota Vikings
NFC SOUTH
Atlanta Falcons
Carolina Panthers
Tampa Bay Buccaners
New Orleans Saints
NFC WEST
Arizona Cardinals
St. Louis Rams
San Francisco 49ers
Seattle Seahawks