Skip to content
Menu

Nevada’da gösteri uçağı seyircilerin üstüne çakıldı: en az 3 ölü, 50’den fazla yaralı

(AJANSLAR) Nevada eyaletine bağlı Reno kentinde düzenlenen “Reno Hava Yarışları”nda facia yaşandı. İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanılan ”P-51 Mustang” tipi bir uçak seyircilerin bulunduğu tribünün yakınlarına düştü. Kazada uçağın 74 yaşındaki pilotu Jimmy Leeward ile 2 kişi yaşamını yitirdi. Kazada 50’ten fazla kişi de yaralandı. Yaralananların bazılarının durumunun kritik olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

“Reno Hava Yarışları” adlı kuruluşun başkanı ve CEO’su Mike Houghton,  uçağına “Galloping Ghost (Dört Nala Giden Hayalet)” adını veren 74 yaşındaki Jimmy Leeward adlı pilotun tanınmış bir uçak yarışçısı ve tehlikeli sahnelerde rol alan bir film işçisi olduğunu belirtti.

Bölgesel Tıbbi Acil Hizmet Yönetimi sözcüsü Stephanie Kruse ise kaza sonrası 56 kişinin ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını söyledi. Yaralılardan bazılarının özel araçlarla hastanelere kaldırıldıklarının belirlendiğini vurgulayan Kruse, ambulanslarla hastanelere getirilenlerden 15’inin durumunun kritik olduğunu, 13’ünde ise potansiyel olarak hayati tehlike taşıyan ciddi yaraların bulunduğunu kaydetti.

Görgü tanıkları, pilotun yarış sahasındaki 3. tura girdiği sırada bilinmeyen bir nedenle uçağın kontrolünü kaybettiğini belirtti.