Skip to content
Menu

Seçime neredeyse 1 yıl kaldı; Cumhuriyetçiler hala aday arayışında

AMERİKA BÜLTENİ (27 Eylül 2011)

Cumhuriyetçi Parti, 2012 başkan adaylığı için Amerikan halkının farklı kesimlerini peşinden sürükleyebilecek ve partiye yeni bir dinamizm getirecek aday yokluğunun sıkıntısını yaşıyor. Parti içi yarışta en öne çıkan isimler Teksas Valisi Rick Perry ile Massachusetts eski Valisi Mitt Romney’nin de sadece genel kamuoyunda değil, parti içinde de fazla ciddiye alınmaması, Cumhuriyetçi stratejistleri ve partiye yakın analistleri yeni aday arayışına sevkediyor.

Son bir yıldır parti içi aday arayışları her gündeme geldiğinde ismi öne çıkan New Jersey Valisi Chris Christie ise, kendisinden ‘adayım’ sözünü bekleyen Cumhuriyetçileri, son bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

*****************

İLGİLİ HABER: Cumhuriyetçilerin gizli adayı o mu?

****************

Politico gazetesi haftasonunda bazı Cumhuriyetçi kaynaklara dayanarak Christie’nin adaylığını açıklamaya hazırlandığını yazmıştı. Ancak  Fox News salı günü yayınladığı haberle Christie’nin adaylığı dosyaasını tamamen kapattı. New Jersey’de yayınlanan Star Ledger gazetesi de bugün, Vali Christie’nin kardeşi Todd Christie’nin, ‘’Çok eminim ki aday olmayacak. Eğer bana da yalan söylüyorsa, hayatımda olmadığı kadar şok yaşayacağım’’ açıklamasını yayınladı.

Christie geçen yıl, adaylığını reddederken kullandığı üslupla gündeme oturmuştu. Vali Christie, o açıklamasında, ‘’İnsanları aday olmayacağım konusunda nasıl ikna edebileceğimi bilmiyorum. İntihar mı edeyim?’’ diye konuşmuştu.

Christie’nin yaz aylarında konuk olduğu ‘’Piers Morgan Tonight” programında neden aday olmadığı konusunda yaptığı açıklama şöyleydi: