Skip to content
Menu

New York’ta eylem trafiği; Şehrin değişik köşelerinde gruplar toplanıyor

AMERİKA BÜLTENİ (15 Ekim 2011)

Wall Street’i İşgal Et hareketi birinci ayında tüm dünyaya yayılırken eylemin başladığı şehir New York bugüne oldukça hareketli bir eylem trafiği yaşıyor. Eylemlerin en büyüğü yerel saatle 17:00’de Times Square’de yapılacak.

Sabah saatlerinde Chace Bank’tan Chase Bank’a yürüyüşü yapıldı.  Zuccotti Parkı ya da göstericilerin koyduğu isimle Liberty Park yakınındaki Chase Bank’tan başlayan yürüyüş, Washington Square’deki Chase Bank’a kadar sürüyor.

Şu sıralarda Bronx’taki Fordham Plaza’da eylemin Bronx ayağı üyelerinin mitingi de devam ediyor. Grup, daha sonra Liberty Square’e hareket edecek. Öte yandan binlerce kişiden oluşan bir grup ise Downtown’dan Washington Suare Park’a doğru yürüyüş halinde. Bütün gruplar, akşam saatlerinde New York’un kalbi Times Square’da buluşacak.

Ayrıntılar gelecek…

 

Saat 15:00 (New York saati)

New York’ta protesto gösterileri ve gruplar değişik yerlerde gösteriler yapmaya devam ediyor. Gösterilerin en büyüğü şu anda Washington Square Park’ta. New York Üniversitesi kampüsünün olduğu bölgenin kalbindeki meydanda toplanan gruplar birazdan Times Square’e hareket edecek. Wall Street ve Broadway yakınlarında savaş karşıtı grupların yürüyüşü sona erdi. Malcolm X Kitle Hareketi üyeleri Zuccotti Park’ı toplu olarak ziyaret edip destek verdi. Çevreci gruplar ise New York Kütüphanesi merkez binası yakınında toplandı. Bütün gruplar saat 16:00’dan itibaren Times Square’de toplanack. İşte Washington Square Park’tan Amerika Bülteni objektifine yansıyan ilk görüntüler:

(Fotoğraflar: Amerika Bülteni)

AYRINTILAR GELECEK…