Skip to content
Menu

Dallas’ta büyük sevinç: World Series’in ilk takımı Texas Rangers

AMERİKA BÜLTENİ (16 Ekim 2011)

Ana beyzbol ligi MLB’yi oluşturan iki alt ligden biri olan Amerikan Ligi’de Texas Rangers ile Detroit Tigers arasındaki şampiyonluk serisinde bütün oyunlar az farklı galibiyetleri ve yüksek tansiyonlarıyla dikkat çekti. Serinin Dallas’ta oynanan altıncı maçı ise sürpriz şekilde tam tersi bir havada geçti. Maçı 15-5 gibi oldukça farklı bir skorla kazanan Texas Rangers geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Amerikan Ligi (AL) şampiyonu olarak World Series oynama hakkı kazanan ilk takım oldu. Rangers, beyzbolda yılın en büyüğünü belirleyecek World Series’te, Milwaukee Brewers ile St Louis Cardinals arasındaki Ulusal Lig (NL) şampiyonluk serisini kazanacak takımla karşılaşacak.

Texas Rangers’ın AL şampiyonu olması Dallas’ı bayram yerine çevirdi. Maçtan sonra bütün oyuncular şampiyonluk serisiden inanılmaz maçlar çıkaran Nelson Cruz’a sarıldı. Cruz, serinin MVP’si (En değerli oyuncu) seçildi.

Ulusal Lig’de heyecan fırtınası bugün

Ulusal Lig’de ise St Louis Cardinals’ın Milwaukee Brewers’a 3-2 üstünlüğü bulunuyor. İki takım Pazar günü Milwaukee’de serinin altıncı maçında karşı karşıya gelecek. Eğer maçı St Louis kazanırsa, NL şampiyonu olacak ve Rangers’ın rakibi olacak. Milwaukee kazanırsa iki takım Pazartesi günü aynı stadyumda serinin son maçını oynayarak Ulusal Lig şampiyonunu belirleyecek.