Skip to content
Menu

ABD bu dev NFL mücadelesine kilitlendi: Tim Tebow, Tom Brady’e karşı

AMERİKA BÜLTENİ (14 Ocak 2011)

Amerikan Futbolunun ‘İsevi’ oyuncusu Tim Tebow mu, altın çocuğu Tom Brady mi? Bütün Amerika bu soruyu konuşuyor. Medyada, barlarda, kafelerde, evlerde gündem bu akşam oynanacak NFL playoff maçı. NFL’de playoff maçları her zaman ilgi görür de bu akşamki maçın gördüğü ilgi normal Amerikan futbolu seyircilerini aşmış durumda. Bunun en önemli nedeni ise, maç öncesi dualarından sonra uzatmalarda yaptırdığı Touchdownlar ile ABD’de din – spor tartışmalarının merkezine yerleşen olay adam Tim Tebow.

NFL’in iki ana konferansının final maçlarının ilk finalistleri bugün belli olacak. NFC’de New Orleans Saints ile San Francisco 49ers New York saati ile 16:30’da San Francisco’da karşı karşıya gelirken, AFC’de ise Denver Broncos ile New England Patriots saaat 20:00’de Boston’da konferans şampiyonluk finalisti olma mücadelesi verecek.

Ülkede bütün gözler, bu sezon birçok maçta olduğu gibi geçen haftaki playoff ilk tur maçının uzatmalarında da kaydettiği TD ile ABD’de olay adam haline gelen, Denver Broncos’un 24 yaşındaki genç oyun kurucusu Tim Tebow’un üzerinde olacak.

Tebow’un karşısında ise 2000 yılından beri tam 4 Super Bowl maçı oynayıp üçünü kazanan, birçok kez NFL’in en değerli oyuncusu seçilen ve bazı NFL rekorlarını elinde tutan, 34 yaşındaki Patriots oyun kurucusu Tom Brady yer alacak.

Şöhret sosyal araştırmaları firması Marketing Evaluations, oldukça popüler bu iki sporcunun karşı karşıya gelmesini, ‘’It’s Jesus vs. the Prophet,” sözleriyle anlatıyor.

TV seyirci rekoru kırar mı?

Bazı spor yazarları, bu akşamki Broncos  – Patriots karşılaşmasının NFL tarihinin en çok izlenen maçı haline gelebileceğini iddia ediyor. NFL’de bugüne kadar en fazla izlenen playoff karşılaşması 1988 yılında Washington Redskins ile Chicago Bears arasında oynandı. CBS’in yayınlandığı o maç, Amerika’daki evlerin yüzde 27.7’sinde izlenmişti. Bu akşam yine CBS ekranlarında yayınlanacak maçın en büyük handikapı ise, normalde haftanın en az televizyon seyredilen günü olan Cumartesine denk gelmesi. Ancak ABD’nin büyük bölümünü etkisi altına alan karlı ve soğuk hava bu handikapı da ortadan kaldırabilir.

NFL Hafta sonu maç programı:

14 Ocak Cumartesi Saat (ET)

TV

New Orleans – San Francisco 4:30 PM

FOX

Denver – New England 8:00 PM

CBS

15 Ocak Pazar Saat (ET)

TV

Houston – Baltimore 1:00 PM

CBS

NY Giants – Green Bay 4:30 PM

FOX

*ET: Eastern Time (New York saati)

 

İLGİLİ HABERLER:

Denver inanılmaz bir TD ile Pittsburgh’u eledi: Amerika’yı Tebowmania sardı

New York Giants, Atlanta Falcons’u 24-2′lik galibiyetle eledi

Houston Texans ve Saints ikinci tura, Cincinnati Bengals ve Detroit Lions tatile

Amerikan futbolu nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?